Limba română, întrebare adresată de myhnea3377, 8 ani în urmă

B. Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă este importantă sau nu
respectarea unui cod vestimentar în contexte oficiale, raportându-te atât la informațiile din fragmentul extras din
textul Amintiri de Șerban Cioculescu, cât și la experiența personală sau culturală. 20 de puncte
În redactarea textului, vei avea în vedere următoarele repere:
– formularea unei opinii faţă de problematica pusă în discuţie, enunţarea şi dezvoltarea corespunzătoare a
două argumente adecvate opiniei și formularea unei concluzii pertinente; 14 puncte
– utilizarea corectă a conectorilor în argumentare, respectarea normelor limbii literare (norme de exprimare,
de ortografie și de punctuație), aşezarea în pagină, lizibilitatea.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de roxanaandreea226
257

Răspuns:

   Consider ca respectarea unui cod vestimentar in contexte sociale este importanta deoarece vestimentatia este un factor esential in viata noastra, fapt pentru care a devenit de-a lungul timpului un aspect pe care nu putem sa il neglijam, intrucat ne caracterizeaza si ne contureaza imaginea in societate.

    In primul rand, o tinuta adecvata denota seriozitate si poate atrage reusita intr-un proiect. Neglijarea acestor detalii isi poate pune amprenta, lasand o impresie mai putin placuta despre noi. Tatal lui Serban Cioculescu spre exemplu, dandu-si seama in ultima clipa ca nu avea cravata, s-a intors acasa sa o ia, pentru a se putea prezenta la eveniment intr-o tinuta impecabila.

     In al doilea rand, pentru a transmite un mesaj serios interlocutorilor tai, este necesar a te adapta situatiei oficiale. Spre exemplu, daca presedintele ar transmite un mesaj publicului sau, fiind imbracat in trening, cel mai probabil receptorii mesajului se vor simti ofensati si nu il vor lua in serios.

      In concluzie, pentru a arata respect celor carora li te adresezi si pentru a mentine o anumita prestanta in societate, este necesar ca in situatii oficiale sa te adaptezi unui cod vestimentar pe masura.    

Explicație:

Sper ca te-am ajutat...

Răspuns de ssmecheru33
90

Răspuns:

Codul vestimentar reprezintă un set de reguli, adesea scrise, în ceea ce privește îmbrăcămintea.

 În opinia mea, respectarea unui cod vestimentar în contexte oficiale este importantă pentru că denotă  decentă și respect.

În primul rând, consider că în funcție de codul vestimentar ales se transmit anumite informații despre caracterul persoanei. Spre exemplu în fragmentul extras din textul ,,Amintiri” de Șerban Cioculescu, Nicolae cioculescu era descris ca fiind un om punctual, social, vesel, aceste calități fiind dobândite datorită stilului său vestimentar ,,era un ins de o desăvârșită punctualitate în serviciu, de o exemplară ținută etică și vestimentară, sociabil, vesel, umanism, iubit și respectat”.

În al doilea rând, cred că o ținută adecvată arată seriozitate pentru un eveniment important. De exemplu tatăl autorului observând în ultimul moment că nu avea cravată s-a întors acasă pentru a se prezenta într-o ținută adecvată la evenimentul la care era invitat ,,plecase fără cravată și a trebuit să facă, în ultimul moment, cale întoarsă când a descoperit, pipăind-uși nodul absent că era cu totul prezentabil”.

În al treilea rând, consider că o meserie care implică o ținută moderată marchează lansarea acelei profesii. Spre exemplu un profesor de liceu care ține un discurs la finalul anului școlar dacă ar veni îmbrăcat în trening ar dat dovadă de lipsă de respect.

În concluzie,  pentru a arăta respect sau pentru a primi, este necesar ca în situații oficiale să te adaptezi unui cod vestimentar pe măsură.

Explicație:

Alte întrebări interesante