Fizică, întrebare adresată de liubapanus83, 8 ani în urmă

B. Un resort elastic se alungeşte cu 50 cm dacă de el se suspendă un corp cu masa egală cu 10 kg. a) Care-i valoarea forței deformatoare b) Calculează constanta elastică a resortului Reprezentați forțele ce actioneagă asupra corpului şi resortului.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de imsomlg43
0

B. Un resort elastic se alungeşte cu 50 cm dacă de el se suspendă un corp cu masa egală cu 10 kg. a) Care-i valoarea forței deformatoare b) Calculează constanta elastică a resortului Reprezentați forțele ce actioneagă asupra corpului şi resortului.

a) Valoarea forței deformatoare este egală cu masa corpului suspendat multiplicată cu accelerația gravitațională, F = m * g. În acest caz, forța deformatoare este de F = 10 kg * 9.81 m/s^2 = 98.1 N.

b) Constanta elastică a resortului, denumită și modulul elastic al resortului, este egală cu forța deformatoare aplicată la resort împărțită la alungirea resortului. Astfel, constantă elastică a resortului este de k = F / ΔL = 98.1 N / 0.5 m = 196.2 N/m.

În reprezentarea grafică a forțelor care acționează asupra corpului și a resortului, forța gravitațională care acționează asupra corpului este reprezentată de o săgeată care se îndreaptă în jos, în timp ce forța deformatoare a resortului este reprezentată de o săgeată care se îndreaptă în sus, în opoziție cu forța gravitațională.

Alte întrebări interesante