Studii sociale, întrebare adresată de Foxygamer, 8 ani în urmă

Bonaparte a terminat Școala superioară de la Paris clasificat al 42-lea din 58, iar caracterizarea sa ni-l prezintă ca: „rezervat și studios, preferă studiul oricăror distracții, foarte aplicat la științele abstracte și foarte puțin curios în privința celorlalte, cunoaște temeinic matematicile și geografia, tăcut, distant, iubind singurătatea, capricios, înclinat spre egoism, vorbește puțin, energic în răspunsuri, prompt și sever în manifestări, un mare amor propriu, ambițios și aspiră la totul”. (…) Chaptal, unul dintre memorialiștii vremii, îl prezintă pe Bonaparte ca având o complexitate fizică și morală care nu se aseamănă cu a nici unui alt personaj istoric. Era mic de statură, fizionomia expresivă, corpul sănătos, curajul extrem, spiritul și corpul inepuizabile la oboseală. Din cele mai grele campanii se întorcea mai gras. În viața de toate zilele nu respecta nicio regulă, el n-avea ore regulate nici pentru masă, nici pentru somn. Uneori, abia culcat, se scula și lucra toată noaptea. Sobru, el nu avea preferințe culinare și rareori masa lui dura mai mult de 10-12 minute. Bonaparte obosea miniștrii printr-o corespondență activă și zilnică. El uza fără milă oamenii aflați în serviciul său și foarte rar era mulțumit de serviciul lor.” (…) După mărturiile lui Roederer, „Bonaparte era totdeauna concis, franc, câteodată brutal, însă totdeauna interesant”. (…) În timpul audiențelor nu suferea ca interlocutorul să se apropie de el, nu dădea niciodată mâna, nu mulțumea pentru serviciile făcute, își exprima mulțumirea și aprobarea prin tăcere. Întrebările lui erau clare, precise, tehnice. „Pentru ce?” era întrebarea care revenea mereu. Nu-i plăcea să audă cuvântul imposibil, se încrunta când i se răspundea cu „poate”, „dacă”, „probabil”. (…) Memoria lui înmagazinează enorm, reține amănuntul și creierul lui prelucrează. El este un calculator exact, care nu acționează decât pe date sigure. Ascendentul lui asupra celorlalți este strivitor. (Gheorghe Eminescu - Napoleon Bonaparte, Vol.1)

VA ROG CINE MA POATE AJUTAAA !! : Prezentați, în aproximativ o jumătate de pagină, caracterul lui Napoleon Bonaparte, conform teoriei lui G.W. Allport, evidențiind o trăsătură cardinală și două trăsături principale ale caracterului acestuia.
ESTE URGENT VA ROGG !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adrianaiubitzica20
4

Răspuns:

Napoleon Bonaparte a fost un om foarte curajos si foarte ambitios.

Inainte de a ajunge regel al Frantei el a condus armata franceza. Era un om rece la inima fara mila fata de cei din jurul sau, era egoist si se folosea de cei din jurul sau pentru as atinge telurile. Toti trebuia sa ii respecte cu strictete regulile. El era brutal, concis si franc.

Cu toate astea el era foarte inteligent, retinea fiecare amanunt iar creierul sau era ca un calculator, precis si exact.

Alte întrebări interesante