Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Brainly.ro

Școala Primară (Clasele I-IV) Limba română 5+3 pcte


Continuați acest text in minimul 10 rânduri :
In După-amiaza zilei când tatăl ei refuzase să-i cumpere o carte, Matilda pleacă singură la bibliotecă publică a statului. Când ajunse, Se prezenta o singură bibliotecarei, doamna phaelps,si Întrebă dacă se putea așeza acolo să citească. Doamna Phelps fusese puțin mirată de venirea unei fetițe atât de mici de însoțită de unul din părinți, Dar cu toate acestea îi spuse că era binevenită.
- unde sunt, vă rog, cărțile pentru copii?- Întreabă Matilda.
- sunt acolo, pe rafturile de jos, îi răspunse doamna Phelps. Vrei să te ajut să găsești una frumoasă cu poze?
- nu mulțumesc sistematiza. Sunt sigură că mă descurc.
Și de atunci înainte, în fiecare după-amiază când mamaie plecat la bingo, Matilda aleargă la bibliotecă. Drumul până acolo e luat numai 10 minute Și asfel Îi rămâneau două ore întregi să stea singur într-un colț confortabil și să devoreze o carte după alta. După ce citise toate cărțile pentru copii din bibliotecă, început să se uite în jur, în căutare de atceva.
Va rog repede!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de policarpovnicoleta
25
Sa uitat uimita si sia dat seama ca se afla in lumea cartilor.curioasa fiind matilda a luat prima carte de pe raft veche.se apropiase de ea bibleotecara si o intreba de ce se uita la carti mici si vechi care nau nici o valoare si a invitato in cabinetul cu carti noi si folositoare .matilda a refuza sa mearga acolo si ramasese acolo .caci fata stia ca orice lucru mic vechi asa cum este are cit de citusi valoare ei chiar daca e mica nu inseamna ca e lipsita de valoare interes sau insemnare .matilda a deschis cartea sii a inceputo a citi nimeni nu o putea distragea de la lectura caci cartea chiar era interesata astfel matilda a mers a doua zi la scoala si a recomandato si colegilor ei
Alte întrebări interesante