Religie, întrebare adresată de moiananamaria21, 8 ani în urmă

Bucurie și responsabilitatea în relațiile dintre tineri. - rezumat.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mariusciprian5
6

Răspuns:

n societatea de  astazi s-a incetatenit ideea ca un tanar, un adolescent credincios, este un om rupt de realitate,  de viata sociala, de relatiile care se sudeaza intre tineri normali. Complet fals…

Orice crestin, ca orice om,  traieste in lume, face parte din aceasta lume, nu traieste in afara societatii, nu se deosebeste de ceilalti oameni, nici prin avere, nici prin grai, nici prin haine.

Atunci ne punem intrebarea: prin ce?

Prin ce se este deosebit un tanar care doreste sa fie bineplacut lui Dumnezeu?

In primul rand se deosebeste prin selectivitatea in alegerile pe care le face.

Tanarul credinciostot ceea ce face trece prin prisma relatiei cu Dumnezeu., avand permanent in minte cuvintele Apostolului Pavel:

„toate imi sunt ingaduite dar nu toate imi sunt de folos”.(ICor. VI, 12).

 

O2. Bucuria in relatiile dintre tineri

 

Adevarata bucurie poate fi traita doar ducand o viata bineplacuta inaintea lui Dumnezeu.

Religia crestina este o religie a bucuriei, care nu opreste bucuria pamanteasca veselia ci doar ii arata limitele.

Din pacate astazi bucuria este gresit inteleasa, mai ales de catre tineri, care identifica, in mod eronat, bucuria, cu placerile pacatoase, materiale ale vietii.

Bucuria, inteleasa ca satisfactia placerilor pamantesti, ucigatoare a sufletului e o falsa bucurie, o iluzie.

 

O3. Responsabilitare  in relatiile dintre tineri

 

Adevarata bucurie presupune responsabilitate sau altfel spus asumarea de catre fiecare a urmarilor propriilor noastre actiuni.

Orice om este liber sa aleaga binele sau raul, dar evident in acesta libertate intervine si responsabilitatea.

Daca am ales sa lucram binele spre a bineplacea lui Dumnezeu cele ce urmeaza nu sunt deloc usor de suportat. Lumea este plina de oferte incitante, plina de pofte mai mult sau mai putin pacatoase.

Bucuria, libertatea si responsabilitatea se desavarsesc, isi afla adevarata valoare  doar in lumina credintei.: Libertate noastra trebuie sa fie doar in Dumnezeu si  responsabilitate in indeplinirea poruncilor.

Tanarul liber in Dumnezeu si responsabil in indeplinirea poruncilor  va fi responsabil si de viata sociala. Asa cum se considera responsabil in a implini poruncile Domnului, tot la fel se considera a fi si in viata publica si in relatiile prietenesti.

Traind astfel tanarul trebuie sa inteleaga  ca nu are nimic de pierdut, ci numai de castigat, caci crestinismul este o religie a bucuriei Intruparii, Jertfei, Invierii Domnului nostru Iisus Hristos.

Explicație:

Alte întrebări interesante