Limba română, întrebare adresată de danishow2000, 8 ani în urmă

Buna.. 1. Raspunsul lui Mircea cel batran in fata trufiei Baiazid.
2. Mesajul Poeziei Scrisoarea a III-a

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de puiuflorindraga
12

Răspuns:

Explicație:1)Raspunsul lui Mircea,il voi comprima,apoi il voi explica:”N-avem osti,dara iubirea de mosie e un zid,/Care nu se -nfioreaza,de-a ta spaima,Baiazid”!Sultanul Baiazid,supranumit” Fulgerul ”,datorita vitezei de miscare a ostilor sale dorea cucerirea Tarii Romanesti,!Tendinta sa de expansiune nu avea limite!Era destul de ingamfat,datorita victoriilor obtinute in razboaie!Dar.....sirul victoriilor sale se intrerupe....fiind invins in batalia de la Rovine!!    2)Mesajul poeziei:transmite generatiilor viitoare spiritul de sacrificiu si iubirea de tara sau....cum spune autorul poeziei de mosie!

Dragostea de tara...este inca o bariera uriasa,in calea invadatorilor,de aceea,ostasii lupta cu eroism pt,. a apara....pamantul strabunilor si al celor care vor urma dupa ei!O dimineata splendida!


danishow2000: multumesc frumos
puiuflorindraga: Cu placere!!
danishow2000: poti sa imi argumentezi niste versuri care iti plac tie din poezia Scrisoarea 3 a
danishow2000: te rog
puiuflorindraga: ”Acea grindina-otelita,inspre Dunare o mana/,Iar in urma ei se-ntinde ,falnic ,armia romana”!!Aceste versuri,infatiseaza victoria finala a ostirii romane,care stabileste astfel prin vitejia si organizarea tactica....abordata un punct de reper,in istoria razboaielor dintre Imperiul Otoman si Tarile Romane!
danishow2000: nu am aceste versuri in poezie
danishow2000: imi pare rau
puiuflorindraga: Imi pare si mie rau....dar daca stiai poezia.....aceste doua versuri.incheie Scrisoarea a III-a !!!
danishow2000: multumesc oricum
Alte întrebări interesante