Limba română, întrebare adresată de Samuela15, 8 ani în urmă

buna am de făcut o compunere despre ce înseamnă paștele, ce traditii se sărbătoresc și rețeta ouălor de păștii

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de алина5
1
Tradus din ebraică, cuvântul "Paști" înseamnă trecerea de la moarte la viață. La început a fost numele sărbătorii evreiești în memoria eliberarea poporului evreu din robia Egiptului, după vacanță cu același nume a apărut printre creștini, înseamnă doar ceva cu totul diferit - învierea lui Hristos după crucificare.

Inițial, catolici și ortodocși au sărbătorit Paștele împreună, în conformitate cu stilul Julian, care le-a stabilit în 46 î.Hr. Împăratul Julius Caesar. Cu toate acestea, această cronologie nu a fost suficient de clară: pentru fiecare 128 de ani, a început o zi nesocotată.

Ca urmare, în secolul al XVI-lea, Papa Grigore al XIII-lea a înlocuit stilul iulian cu gregorianul, mai precis.

Dar, în Biserica Ortodoxă Rusă a părăsit stilul vechi al acestor considerații, că viața și lucrarea lui Hristos a avut loc într-un moment în care calendarul iulian a acționat. Pentru Pastele Ortodox este cea mai importantă sărbătoare. Și în Occident și în unele credințe, Crăciunul se află în partea de sus a listei.

Cu toate acestea, uneori - în 30% dintre cazuri - Paștele catolic și ortodox coincid. În 45%, catolicii sunt sărbătoriți cu o săptămână mai devreme. În 20% diferența este de 5 săptămâni, în 5% - 4 săptămâni. Dar nu există diferențe în două și trei săptămâni.

Samuela15: nu e bună
Samuela15: nu e bună
Alte întrebări interesante