Alte limbi străine, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Buna...Am la dirigenite de prezentat o tema
Aceasta se numeste: "Lumea profesilor"  ajutati-ma sa o prezint

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de IrinaM
0
Lumea profesorilor pare usoara din exterior , dar cand in ,,bucataria'' acesi lumi vedem ca nu este asa de usoara precum pare .
Un profesor trebuie sa se pregateasca mereu pentru orele avute la o clasa , indiferent de materie. Cum fiecare elev are modul sau de invatare , asa si profesorul are modul sau de predare . Pentru a fi mai usor de perceput , am sa va dau un exemplu : Un profesor se poate axa mai mult pe notitele scrise , considerand ca este mai bine sa scrie pagini intregi cu explicatii putine , pe cand un alt profesor considera ca este mult mai bine sa explice elevului fiecare amanunt in parte pentru al face sa intre in acea lume (cum ar fi la istorie) iar pe caiet trecand doar ideile esentiale. 
Pe langa  a preda lectii , profesorul trebuie sa aiba simt pedagogic , sa stie cum sa comunice cu eleii si nu in ultimul rand sa fie impartial ( sa nu ,,clasifice'' elevii dupa anumite criterii ce nu ajuta deloc la notarea elevului : cum ar fi : copii de la tara sau cei de la oras , felul de  a se imbraca ) . Profesorul trebuie sa respecte anumite planificari pentru a nu preda elevului ceva in plus sau din contra , ceva in minus . Elevii poate nu respecta foarte mult munca profesorilor , crezand ca este foarte usor sa stai la catedra si sa dictezi . Profesorii au si ei cursuri de perfectionare pentru a nu uita cum ar trebui sa se descurce cu elevii . Cel mai greu , profesorului ii este atunci cand trebuie sa se confrunte cu acei elevi numiti ,,elevi problema'' .
In concluzie , profesorilor le este poate la fel de dificil precum le este elevilor , doar ca intr-o alta perspectiva , atunci cand vine vorba de note , profesorul trebuie sa puna in balanta ce a stiut elevul si ce nu , iar cand acest proces nu da randament , adica atunci cand aceasta balanta vine in defavoarea elevului  , profesorul ia in considerare activitatea respectivului elev la orele anterioare.
---------------------
Scuze daca mai am greseli , m-am grabit sa scriu si nu am mai stat sa corectez . 

Utilizator anonim: Nu lumea profesorilor...ci lumea profesilor
IrinaM: A , m-am grabit cand am citit , dar se scrie cu doi de i : Lumea profesiilor . Am vrut sa te ajut dar m-am grabit in citit si scris , imi pare rau .
Alte întrebări interesante