Ed. tehnologică, întrebare adresată de denisaolaru, 9 ani în urmă

Buna ! am nevoie de ajutor ! 1. Sunteti pusi in situatia de a face aprovizionarea pentru o saptamana . Parintii va incredinteaza aceasta sarcina , si va
trimit sa faceti aprovizionarea . Intocmiti un referat cu tema sugestiva ,,Incursiune prin magazine,, pentru care va sugeram urmatorul plan : - criteriile care stau la baza selectarii produselor ; -- informatiile pe care vi le ofera ambalajele produselor ; -situatii problema intalnite la cumparaturi ;-- decizia luata in cazul in care observati un produs care nu corespunde din punct de vedere calitativ ; -- solutii propuse pentru imbunatatirea comertului cu produse alimentare din localitatea de domiciliu ;-- modalitati de depozitare a produselor alimentare cumparate .
Ofer 50 de puncre.Am nevoie urgent

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de reby11
12
Desi pare o sarcina banala ,aprovizionarea este o sarcina care necesita o mare atentie.
In primul rand,trebuie sa verificam daca toate produsele sunt inca in termenul de valabilitate
Pe langa asta trebuie sa verificam si ingredientele pe care produsele respective le contin ,pentru ca nu cumva sa contina ceva care sa ne dauneze noua sau familiei noastre.Tot la capitolul analizarea produsului,trebuie sa verificam pretul pentru ca nu cumva sa nu se incadreze in bugetul nostru si sa fim nevoiti sa renuntam la un produs care putea fi necesar. In al doilea rand,in cazul in care observam ca unul dintre produse are anumite defecte,cum ar fi este expirat,ambalajul protector este desfacut  sau nu corespunde altor norme de sanatate ,trebuie sa ne adresam imediat vonducatorilor acelui magazin pentru a scoate  de la vanzare produsele necorespunzatoare.Daca acest lucru nu are rezultate,urmatorul pas va fi acela de a face o plangere la protectia consumatorului ,pentru ca aceste incidente sa nu mai aiva loc.   O solutie eficienta este aceea de a anunta imediat in cazul in care observam o neregula in legatura cu produsele pe care urmeaza sa le achizitionam.In concluzie ,trebuie sa fim foarte atenti la produsele pe care le cumparam,dar si la modul in care le depozitam.Fructele si legumele trebuie puse imediat in frigider pentru a nu se altera,la fel si produsele lactate si nicidecum nu trebuie lasate impreuna prduse din diferite categorii pentru a nu imprumuta mirosul sau altele una de la cealalta.                

reby11: Pe langa asta trebuie sa verificam si ingredientele pe care produsele respective le contin ,pentru ca nu cumva sa contina ceva care sa ne dauneze noua sau familiei noastre.Tot la capitolul analizarea produsului,trebuie sa verificam pretul pentru ca nu cumva sa nu se incadreze in bugetul nostru si sa fim nevoiti sa renuntam la un produs care putea fi necesar.
denisaolaru: Nu poti sa o faci mai mare?
denisaolaru: Buna.Nu poti sa o faci un pic mai mare te rog
denisaolaru: Multumes foarte mult
reby11: o fac imediat
denisaolaru: Bine
reby11: gata
denisaolaru: Multumesc foarte mult!
reby11: cu placere,sper sa fie bine:)
Alte întrebări interesante