Studii sociale, întrebare adresată de andreeanicoletamorar, 8 ani în urmă

Buna! Am nevoie de două referate cu următoarele teme:

1. Simbolismul în pictură. Definiție, trăsături,

reprezentanți. Opere de referință. 2.Romantismul /Modernismul în pictură. Definiție, trăsături, reprezentați , opere de referință. Mulțumesc!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mihaela9732
0

Răspuns:

1.Fiecare opera de arta este construita pe baza unor elemente, insa sursele de inspiratie se concretizeaza prin folosirea unor motive si simboluri. Despre motive si simboluri in arta se pot spune foarte multe lucruri, acestea reprezentand legatura creatorului si a operei de arta in sine cu realitatea, oferind astfel celui care percepe opera de arta sansa de a deslusi misterul ce se ascunde in spatele sau si posibilitatea de a descifra mesajul pe care artistul a dorit sa il transmita.

2.Romantismul (numit și Perioada Romantică) a fost o mișcare artistică, literară și intelectuală apărută în Europa pe la sfârșitul secolului al XVIII-lea, atingând apogeul pe la începutul anilor 1800. În mare parte, romantismul a fost o reacție împotriva Revoluției Industriale, cât și împotriva normelor politice și sociale ale Iluminismului. Romantismul a influențat artele vizuale, literatura și muzica, dar de asemenea a avut un impact și asupra istoriografiei, educației și istoriei naturale (științele naturii).

Alte întrebări interesante