Matematică, întrebare adresată de Auraalina4567890, 8 ani în urmă

Bună! Am nevoie, de mare ajutor! Va rog, frumos! Dacă puteți sa mi explicati

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de GreenEyes71
1

Salut,

Una dintre regulile acestui site este ca fiecare postare să conțină o singură cerință. Îți voi răspunde la prima problemă și te voi ruga să publici altă temă pe site pentru cea de-a doua problemă.

La problema 3, domeniul de valori ale funcției conține 2 elemente (pe a și pe b), iar codomeniul conține 3 elemente (pe 1, 2 și 3).

Numărul total de funcții ce pot fi formate în această situație este 3², adică 9 funcții. Le voi scrie pe toate și voi elimina pe cele care nu sunt injective.

Știm de la teorie, că numărul de funcții injective este:

A_3^2=\dfrac{3!}{(3-2)!}=\dfrac{1\cdot 2\cdot 3}{1!}=6.

Va trebui să obținem deci 6 funcții. Cele 6 funcții se află în figura alăturată, colorate în verde, pentru că o funcție este injectivă dacă pentru valori diferite din domeniu de definiție, funcția ia valori diferite.

De exemplu, pentru valorile diferite a și b, funcția injectivă f nu poate lua de fiecare dată valoarea 1 (adică f(a) = 1 și f(b) = 1), pentru că la valori diferite din domeniu (a și b) funcția ia aceeași valoare 1.

Ai înțeles rezolvarea ?

Green eyes.

Anexe:

GreenEyes71: Las modestia pentru 10 secunde deoparte și afirm că cel mai probabil că niciun profesor nu vă explică la școală așa cum ți-am explicat eu mai sus, clar, corect și complet. Dacă mă înșel, atunci aceia sunt profesorii de care avem cu toții nevoie, cei care explică în acest mod. Pentru informarea ta, eu nu sunt profesor.
Auraalina4567890: Va multumesc, explicati foarte bine și detaliat! Nu am întâlnit persoane, care sa explice așa de bine
Auraalina4567890: Am publicat și ce a de a doua problema dacă o sa m-ai doriți sa mă ajutați
Alte întrebări interesante