Limba română, întrebare adresată de arianasoare09, 9 ani în urmă

Buna! Am nevoie de o compunere de 15 randuri cu titrul,,Un gest nobil'' Ma puteti ajuta?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de biabianca393
3
                                       Un gest nobil
 
  Era o zi de vara. Eu ma plimbam cu mama pe strazile din Spania. Vazusem un om fara picioare si mi se facuse mila si i-am dat 15 euro pentru as cumpara si el ceva de mancare consistent nu numai paine. Dumnealui mi-a multumit si mi-a sarutat mana lacrimand! Unii oameni nici macar nu se uitatu la el pentru ca avea nevoie de ajutor, dar oamenii cu suflet mare se aporeau pe fiecare zi ii dadea cate 10-15 euro pentru ca era un om cu foarte multe nevoi si lovit de soarta.
 A doua zi iar am trecut cu mama pe acolo si i-am dat mai multi bani, si dumnealui iar mi-a multumit si mi-a sarutat mana. Era foarte respectuos si chiar daca ii dadeai 1 euro el il pretuia foarte mult pentru ca niciodata nu a avut nevoie de foarte multi bani ca sa isi ia alimente foarte consistente.
 Asta inseamna sa faci un gest nobil si un suflet fericit. Sa ii daruiesti si un banut sau mai multi din toata inima nu sa il arunci in scarba.
 Noi acestia care avem o situatie mai buna mareriala ar trebuie sa mai daruim si noi oamenilor batuti de soarte pentru ca nimeni buna vrea sa ajunga asa.

arianasoare09: Multumesc mult!
Alte întrebări interesante