Limba română, întrebare adresată de Kailee, 9 ani în urmă

Bună. Am nevoie de o compunere de dragoste. De vreo 10 rânduri.


Georgete: ceva de genul ce inseamna dragoste da?
Kailee: Da
Georgete: dar ce clasa esti?
Kailee: A 8-a
Georgete: eu iti voi scrie compunerea mea pentru ca eu tot am avu aceasta zilele astea
Kailee: ok, mulțumesc ^^

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Georgete
10
Dragostea.
Un sentiment pe care fiecare dintre noi il traieste. Dragostea este aparenta de la primele secunde de viata. Dragostea este atunci cnd mama te ia pentru prima data in brate si nu se poate satura sa te vada. Te iubeste ca lumina ochilor. Dragostea poate fi si a intregii familii. Cind apari pe lume, toti napustesc dragostea asupra ta si te inabusesc cu aceasta dragoste. Dragostea intre prieteni este existenta. Ea se vede atunci cind chiar ai nevoie de un sprijin aparte, de cineva care sa iti spuie ,,Hai fa-o, ca vei putea!,, Si in sfirsit dragostea intre doua persoane. Acesta dragoste existenta pina cind ea este reciproca. Insa nu pre toti stiu sa oa pretuiasca si sa isi stimeze alegerea sa.
Dragostea, un cuvint, atitea intelesuri.


Kailee: Mulțumesc, este foarte drăguță. ^~^
Georgete: Cu placerre
Georgete: In ce sens
Kailee: Adică, ideea.
Georgete: :)
Răspuns de Sunshine22
4
Dragostea este elixirul vietii. Ne nastem din dragostea parintilor si continuam sa traim hranindu-ne din plin cu dragoste. Viata unui copil este searbada fara afectiunea si atentia neconditionata a parintilor, iar neplacerile si micile suparari trec cel mai repede in bratele iubitoare ale mamei sau ale tatalui. Cu cat cresti, nevoia de a iubi si de a fi iubit ramane la fel de importanta. Iubind, sufletul iti este curat, inveti sa fii deschis, comunicativ, tolerant. Viata este mai frumoasa si mai colorata cand iubesti, visele prind aripi, iar zambetele de fericire aduc chipurilor noastre un plus de frumusete. Dragostea nu are varsta, la fel cum nu are nici limite. Cred ca e bine de tinut minte pentru oricine ca "Unde dragoste nu e, nimic nu e".

Kailee: Daca dragosteee nu ieeeee, nimic nu ieeee. =))) Oricum, frumoasa compunerea :3
Sunshine22: Citatul apartine marelui Marin Preda (in cartea lui de capatai "Cel mai iubit dintre pamanteni"). Nu am mentionat pentru ca nu stiu daca ai studiat Marin Preda.
Alte întrebări interesante