Limba română, întrebare adresată de banumadalin, 9 ani în urmă

Buna !Am nevoie de o compunere despre "Cum ar fi daca as fi fluture???" Va rog sa ma ajutati si va mai rog sa nu aiba cuvinte sofisticate caci sunt clasa a 5 a si doamna mea si-ar da seama :)) Plzz ajutatima!! URGENT

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mama27
0
"De aş fi un fluture...
Se spune că fluturii trăiesc doar o zi, dar mie mi-ar fi suficient să fac ceea ce vreau.
       Ştii ce vreau să fac?
Aş înfrunta vântul şi ploaia şi aş zbura până la tine.
Chiar dacă vântul va sufla din faţă şi va încerca să mă oprească, eu voi reuşi să ajung la tine. Şi chiar dacă ploaia ar încerca să-mi ude aripioarele, nu va reuşi.
       Şi de o să ajung la tine, o să mă aşez pe umărul tău. Să nu mă goneşti, te rog. Doar lasă-mă să-ţi simt parfumul şi să-ţi admir chipul... Lasă-mă să-ţi ating pielea cu aripile mele. Lasă-mă să-ţi şoptesc un ,,te iubesc'' doar fluturând din aripi. Pot muri chiar în mâinile tale sau chiar luată de vânt... Pot muri chiar şi sub picăturile de ploaie... dar ştiu că voi muri fericită."

banumadalin: Mersi Mama27 dar nu cred ca trebuie cu termeni ca "Te iubesc" :))
mama27: cum vrei ...
banumadalin: Totusi e pt scoala nu o declaratie de dragoste :))
mama27: bun bun orikum tia mai rs cineva cred ca acela e pentru scoala
banumadalin: Sa stii ca asa este!
Răspuns de Catalinafrumusi
3
DE-AS FI FLUTURE


DACA AS FI FLUTURE MI-AS DORI SA FIU UN FLUTURE FRUMOS COLORAT PE ARIPIOARE CU UN COLORIT POTRIVIT VERII SI IMPRIMEURI CU CULORI CALDE PENTRU A MA PUTEA EVIDENTIA DE MIILE DE ALTI FLUTURI.

PE TOT PARCURSUL VERII AS ZBURA IN INALTUL CERULUI PENTRU A-MI DEZMIERDA ARIPIOARELE IN LUMEA VERII CU CALDURA SOARELUI FRUMOS STRALUCITOR SI AS COLINDA TOATE CAMPIILE IN CAUTAREA MULT PRETIOSULUI POLEN.

DE ASEMENEA, AS CAUTA APELE PURE ALE FRUMOSULUI NOSTRU TARAM ROMANESC UNDE MI-AS PUTEA POTOLI SETEA SI MI-AS RACORI MINUSCULELE MELE PICIORUSE IN TIMP CE AS PLUTI DEASUPRA PICATURILOR DE CRISTAL.

LA INCEPUTUL TOAMNEI AS MERGE IN VIILE OAMENILOR SI AS STRANGE TOATA DULCEATA STRUGURILOR.PE LA SFARSIT MAS SRANGE IMPREUNA CU CEIALALTI FLUTURI PT A NE GASI UN ADAPOST PROPRICE IERNII GEROASE.

IARNA AM HIBERNA SUB FRUNZE DESFATATI DE CALDURA ACESTORA CE O DATA CU PRIMAVARA PIERE IAR FRUNZELE SUNT ADUANTE DE MATASURILR VANTULUI SI DUSE PE TARAMUL LOR.

PRIMAVARA MI-AS REINCEPE OCUPATIA MEA ANCESTRALA IMPREUNA CU PRIETENII MEI ACEEA DE A CULEGE MULT VALOROSUL POLEN AL FLORILOR

Alte întrebări interesante