Limba română, întrebare adresată de oancasofia82642, 8 ani în urmă

Buna am nevoie de un text cu titlu "Ghiocelul" Folosiți cat mai multe adjective!!!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de victorniculescu
0

Răspuns:

Este o zi frumoasa de primavara. Ghioceii albi si marunti si-au scos capul de sub plapuma de zapada. Este ziua mamei, deoarece este 8 martie. Eu m-am gandit sa-i fac mamei cadou un buchet de ghiocei. M-am dus in gradina,am cules vreo 11 ghiocei si i i-am dat lui mama. Ea m-a luat in brate si mi-a multumit. A fost o zi foarte frumoasa.

Explicație:

Răspuns de Utilizator anonim
0

Salut!

Ghiocelul

Puțini știu legenda ghiocelului gingaș, vestitorul primăverii.

Totul a început pe vremea când ghiocelul nu avea o culoare a lui, și s-a gândit să întrebe, că doar doar va primi și el o culoare.

Întreabă în stânga și în dreapta, însă nimeni nu vrea să-i ofere culoarea lui, nici crizantemele mândre, nici crinii timizi, și nicio altă floare.

Și uite-așa, deznădăjduit, ghiocelul a întrebat și zăpada dacă nu vrea să-i dea culoarea sa. Zăpada, bucuroasă că în sfârșit cineva îi vrea și ei culoarea, acceptă fără să se mai gândească, și drept răsplată pentru cererea lui, zăpada, în fiecare primăvară, îi dă voie să-și scoată căpșorul primul.

Și de la înțelegerea dintre ghiocel și zăpadă, ghiocelul este alb și primăvara iese primul din nămeți, vestind primăvara călduroasă și plină de viață!

Sper că te-am ajutat! :)

Alte întrebări interesante