Limba română, întrebare adresată de irimwijnia, 9 ani în urmă

Buna am nevoie de voi urgent !
Trebuie sa fac un text de 15 randuri care trebuie sa fie tare haios sa raz pe bune fara cuvinte urate in care sa se gaseasca "Omul potrivit la locul potrivit "
Eu am facut ceva dar nu prea a esit !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de steligeo
2
  Ceea ce il face pe om sa se potriveasca cu locul , asemenea unei piese intr-un puzzle, este pregatirea lui profesionala, abilitatile si deprinderile sale, cunostintele din domeniul locului ( de munca , de activitate).
  Daca un om doreste sa ocupe un loc important, cu cerinte si responsabilitati ce depasesc pregatirea lui, acesta este depasit de situatie si nu face fata provocarilor. Imaginati-va ce ar fi sa-l punem pe Ionel ( din schita Vizita ) in locul parintelui Trandafir,  ( din Popa Tanda )sa tina slujbe in biserica si sa dea sfaturi satenilor. I-ar chema la slujbe cu trompeta si cu toba, si-ar invata enoriasii sa fumeze si le-ar manji gardurile cu dulceata.
  Omul nepotrivit locului  este ca o piesa stricata intr-un angrenaj. Tot ansamblul sufera din cauza lui. De aceea este bine sa ne alegem locul in functie de pregatirea  si varsta noastra si sa ne dezvoltam priceperile pentru a ocupa mereu alte pozitii cat mai inalte, sa ne autodepasim.
Alte întrebări interesante