Limba română, întrebare adresată de danielsergheenc, 9 ani în urmă

Buna! Am nevoie urgent de niste idei pentru un discurs la tema: `Limba este metoda de a extrage o idee din creier fara a apela la chirurg.`  (Mark Amidon)... Va multumesk...)))

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AciV
0
Limba este metoda de a extrage o idee din creier fara a apela la internet ,,ajutorul prietenilor ,,bibliotecarei ,, etc,, pentru ca eu zingur pot sa extrag acestea pareri de la ine din  creier ,, pentru ca asa este mai bine!

danielsergheenc: Poti te rog sa dezvolti ideia?
AciV: acuss un pic ma gindeesc
AciV: „Orice ar fi, pasiune sau dorinta , sete sau foame de experienta reala, toate acestea se pot exprima în limba prin cuvinte ,, adica cuvintele tale ,, ideiile tale proprii ,, acestea sunt cele mai bune idei ,, profesoara elevii todeauna apreciaza acesta cu mintea ta (crier) acesta este foarte bine unele expresi spuse de tine , care a devenit expresia oricarei dorinte si care implica fiinta umana in totalitatea sa”.
Răspuns de dgorceag
1
Limba este unitatea functional si structurala a creierului, limba are ca centru activ in hipotalamus o parte ce raspunde de limbaj, cuvinte scris si citit...  limba este un dar Dumnezeiesc... Limba iti permite sa fii atotputernic! Poti aduce ideii intr-un mod foarte inventiv si rationamental! Nu e nevoie de chirurgie pentru a extrage o idee din creier, important e faptul sa iti dezvolti biblioteca intelectual-personala a creierului astfel ca la orice intrebare sau situatie sa poti aduce un argument si un raspuns concr3t  intr-un timp scurt. Limba si dezvoltarea gandirii nu se poate cumpara cu bani, daca iti poti mari sanii sau sa-ti faci o liposuctie sau un botox, nu inseamna ca contra unei sume de bani chirurgul iti va introduce un stick de memorie in creier, asa ceva e IMPOSIBIL, (Marite Vizir)
Trebuie in permanenta sa iti perfectionezi arta vobitului si utilizarea adecvata a propriei limbi. E nevoie de munca asidua dar care va da roade si se vor vedea concluzii!

dgorceag: se vor vedea efectele, nu concluziile))
danielsergheenc: Maladet!!! Generale
Alte întrebări interesante