Fizică, întrebare adresată de AndreeaIoana433, 8 ani în urmă

Buna! Am o intrebare la fizica. Imi poate spune cineva va rog cum se calculeaza eroarea absoluta si eroarea relativa pentru tensiunea superficiala?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de elevul12345678
2

Răspuns:

Ce trebuie să calculați:

calculator;

rezultatele mai multor măsurători de aceeași mărime.

 Cum de a găsi o eroare - succesiune de acțiuni

Măsurați valoarea de 3-5 ori.

Adăugați toate rezultatele și împărțiți numărul rezultat după numărul lor. Acest număr este o valoare valabilă.

Calculați eroarea absolută scăzând din rezultatele măsurării valoarea obținută în pasul anterior. Formula: ΔX \u003d Chisl - Hist. În timpul calculelor, puteți obține atât valori pozitive, cât și negative. În orice caz, modulul de rezultat este luat. Dacă este necesar să se afle eroarea absolută a sumei a două cantități, atunci calculele sunt efectuate după următoarea formulă: ∆ (X + Y) \u003d ∆X + ∆Y. De asemenea, funcționează atunci când este necesar să se calculeze eroarea diferenței dintre două cantități: ∆ (X-Y) \u003d ∆X + ∆Y.

Aflați eroarea relativă pentru fiecare dintre măsurători. În acest caz, este necesară împărțirea erorii absolute rezultate la valoarea reală. Apoi înmulțiți coeficientul cu 100%. ε (x) \u003d Δx / x0 * 100%. Valoarea poate să nu fie convertită la procente.

Pentru a obține o valoare mai exactă a erorii, este necesar să se găsească abaterea standard. Se caută destul de simplu: calculați pătratele tuturor valorilor erorii absolute și apoi găsiți suma lor. Rezultatul trebuie împărțit la numărul (N-1), în care N este numărul tuturor măsurătorilor. Ultimul pas va fi extragerea rădăcinii din rezultat. După aceste calcule, se va obține abaterea standard, care caracterizează de obicei eroarea de măsurare.

Pentru a găsi eroarea absolută maximă, este necesar să găsiți cel mai mic număr, care în valoarea sa este egal sau depășește valoarea erorii absolute.

Limitarea erorii relative este căutată în același mod, trebuie doar să găsiți un număr mai mare sau egal cu valoarea erorii relative.

Coroana!!!!!!!!!!!!!!!!!!


elevul12345678: Coroana!!!
Răspuns de dorinbutusina
2

Răspuns:

Eroare absolută:

Eroarea absolută este o valoare Δx (+ sau - valoare), unde x este o variabilă; este eroarea fizică a unei măsurători.Este, de asemenea, cunoscut ca eroarea reală într-o măsurătoare.

Cu alte cuvinte, este diferența dintre valoarea reală și valoarea experimentală.

Eroare absolută = Valoare măsurată - Valoarea medie

Δρ = ρ i  - ρ medie

Ex ρ₁ = 705

ρ medie = 700

Δρ₁ = 705-700 = 5 Kg/m³

Explicație:

Eroare relativă

Mai întâi trebuie să determinați eroarea absolută pentru a calcula eroarea relativă. Eroarea relativă ε exprimă cât de mare este comparată eroarea absolută cu dimensiunea totală a obiectului pe care îl măsurați. Eroarea relativă este exprimată ca o fracție sau este înmulțită cu 100 și exprimată ca procent .

Eroare relativă = Eroare absolută / valoare masurată

Ex  ε = Δρ / ρ = 5 / 705 = 0.007 =0.7%

Alte întrebări interesante