Istorie, întrebare adresată de azia2000, 8 ani în urmă

Buna.Am o intrebare .Puteti sa imi spuneti cateva legende grecesti?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ade2005beagle
1
Desigur :))
1.Legenda Meduzei
Este vorba despre fata de care se indragostise zeul Poseidon si pe care a adus-o in palatul Atenei.Atena s-a razbunat si a transformat-o pe fata intr-o Meduza care putea pietrifica oamenii daca te uitai la serpii din parul sau.
2.Legenda Paunului
Se spune ca acele modele rotunde de la penele paunului sunt defapt ochii unui urias pe care zeita Hera i-a pus pe penajul paunului sau in semn de cinste.
3.Lana de aur
Se spune ca pe vremuri,eroul Iason s-a dus in cautarea lanei de aur,o stofa care putea aduce pe orice la viata.Acesta a pornit in cautarea sa impreuna cu alti eroi pe vasul Argo II,echipajul sau numindu-se apoi argonauti.
5.Labirintul minotaurului
Se spune ca labirintul a fost construit de unul dintre cei mai inteligenti oameni din antichitate,Dedal(Dedalus).Acesta l-a creat si a introdus minotaurul,iar labirintul ducea spre intrarea din Tartar.
6.Oracolul din Delphi
În Antichitate, Oracolul din Delfi, aflat pe Muntele Parnas din Grecia, era foarte cunoscut. Aici, într-un templu dedicat zeului Apollo, o preoteasă numită Pithia intra într-o stare de extaz şi astfel putea „vedea” evenimente care vor avea loc în viitor. Ea respira aburii emanaţi dintr-o fisură din podea, intra în transă şi atunci rostea lucruri aparent fără sens. Dar aceste cuvinte nu puteau fi interpretate decât de un preot, care le înţelegea şi le traducea în profeţii.


Alte întrebări interesante