Evaluare Națională: Lb. Română , întrebare adresată de ma1r2i, 8 ani în urmă

Buna am si eu nevoie de povestea frindelului ca sa o citesc repede

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de crina2010bianca
14

Răspuns:

Nick Allen este un copil hazliu căruia îi place să se bucure de anii copilăriei, făcându-i unici datorită ideilor sale geniale; de pildă, în plină iarnă, băiatul a transformat sala de curs într-o insulă tropicală spre bucuria colegilor săi de clasă. În curând, clasa a cincea îi va bate la uşă eroului nostru şi odată cu acest nou ciclu şcolar o va întâlni pe doamna Granger, o profesoară severă care-i pune pe elevi să folosească zilnic dicţionarul căci cu ajutorul acestuia pot învăţa ortografia şi gramatica ca la carte.

De la pix la frindel

Pe drumul spre casă, Janet a găsit pe jos un pix auriu elegant pe care i l-a arătat şi lui Nick de îndată. Băiatul având o minte iscoditoare s-a gândit să găsească un înlocuitor al cuvântului pix şi astfel a ieşit la iveală termenul de frindel. Cu alţi cinci prieteni, Nick şi-a propus să înlocuiască vechea denumire, pix, cu termenul cel nou şi chiar să-i determine şi pe ceilalţi din jur să folosească denumirea de frindel pentru vestitul obiect de scris. În această mare schimbare, copiii au făcut deja primul pas, au mers la magazin de unde au cerut şi cumpărat frindel. Dacă la început vânzătoarea nu a ştiut ce înseamnă noul termen, uşor, uşor a înţeles şi le-a oferit cumpărătorilor obiectul de scris fără a mai întreba ce înseamnă.

Profesorii și elevii, într-un război lingvistic

Războiul lingvistic dintre profesori şi elevi a ajuns în Gazeta din Westfield; de aici putem deduce că joaca elevilor a luat amploare, devenind un lucru serios şi de interes naţional. După publicarea articolului elevii de generală şi de liceu au uitat de cuvântul pix înlocuindu-l cu frindel, ceea ce l-a făcut pe Nick erou. Un om de afaceri chiar şi-a deschis o companie care vindea pixuri ieftine pe care a scris frindel. Afacerea s-a extins în mai multe oraşe şi cuprindea sute de produse ce purtau noul termen.

În urma acestor vânzări, eroul nostru s-a ales cu 30% câştig din profitul afacerilor ce au ca rădăcină ideea lui genială, naşterea cuvântului frindel.

O idee de milioane

Dacă iniţial, autorul Andrew Clements ne-a prezentat viaţa elevului Nick pe toată perioada clasei a cincea, ei bine, acesta a ţinut să dedice ultima parte a volumului de faţă, prezentării evenimentelor din viaţa elevului hazliu după zece ani de la terminarea evenimentelor prezentate mai sus. Nick a ajuns milionar, însă interesant este ce a decis acesta să facă cu suma uriaşă primită în urma invenţiei sale geniale. Pe lângă asta, băiatul nu şi-a uitat profesoara de engleză căreia i-a purtat o stimă nemărginită peste ani şi ani. Încă un lucru memorabil este faptul că termenul de frindel creat dintr-o joacă a ajuns element important într-un dicţionar.

Cum joaca poate schimba lumea, iar o carte poate motiva un copil

Opera de faţă ne prezintă un caracter puternic, un copil hotărât. Dintr-o simplă joacă acesta poate pune bazele unei lumi. Ce alte schimbări a mai făcut Nick Allen la nivel de şcoală, vă las să descoperiţi singuri doar citind povestea. O recomand cu mare încredere tuturor părinţilor, fiind o lectură antrenantă, dar și motivantă pentru copiii lor, micii cititori. O carte care insuflă încredere în creativitatea copilului este precum o cărămidă importantă în conturarea unui caracter puternic, hotărât, cu o viziune mare încununată de succes.

Alte întrebări interesante