Limba română, întrebare adresată de lynnadulcepui, 9 ani în urmă

Buna ! As avea o rugaminte . Ma puteti ajuta va rog cu o compunere despre modelul meu in viata ? Ca am o gramada de teme si de invatat pentru maine si nu imi vine nici o idee ca sunt stresata ca nu apuc sa le fac pe toate . M-ati ajuta foarte mult . Va multumesc foarte mult !!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dasf
4

Imi amintesc de ea.Mi-au ramas tipariti in memorie ochii ei de o inexplicabila calmitate si blandete.Doi ochi caprui,senini, exprimau mereu incredere si voie buna.Ascundea suferinta si durerea ce o purta tainic inauntrul ei.
Din ultima fotografie ce am pastrat-o cu ea mi-o amintesc razand.Parca o aud si acum.Era molipsitoare.Era plina de optimism ce mi-l trimitea cu mare dragoste si mie.Fotografia este singura ce o am cu ea dar este perfecta pentru ca mi-am propus sa o pastrez pe retina.As fi putut sa mi-o pastrez in memorie sub o multitudine de alte faze dar mi-a placut sa o stiu mereu zambind.Nu am vrut sa-mi revad amintiri dureroase,sau momentele de neputinta din ultima vreme.
Copilaria mi-am petrecut-o la sanul ei si poate de aceea a fost o fiinta atat de speciala pentru mine.De la ea am invatat lucrurile elementare.Nu s-a indoit niciodata de mine,nici macar in momentele cand ii incalcam cuvantul.Imi arata unde gresesc si ma invata sa nu le mai repet (lucru ce il faceam foarte des) ,Imi explica cu blandete ce am gresit si cum trebuia sa actionez in anumite situatii.Doi ochi mari caprui o priveau curiosi,iar ea zambea strengar. Cand un om bun apropiat tie se stinge iti naste in suflet o rana.O durere ce nu o poti alunga si ce poate sa te trezeasca si in cele mai tarzii nopti zambindu-ti in somn.Un zambet trist ce iti naste lacrimi in ochi. Fiecare are o persoana exemplu al carei drum incearca sa-i urmeze pasii.Exemplul meu in viata ramane bunica mea. Ma rog la Dumnezeu sa aiba grija de ingerii de sus ce-mi calauzesc pasii.Stiu ca ea ma vegheaza in fiecare clipa si ca este mandra de reusitele mele.In momentele grele am simtit-o aproape desi nu am spus nimanui,iar in momentele fericite am simtit-o cum imi zambeste pentru ca o bucurie inexplicabila mi-a cuprins intregul suflet ca si cand m-as bucura pentru doua persoane in acelasi timp : eu si ea. Pretuiti-va bunicii cat timp sunt in viata pentru ca va ve-ti da seama de adevarata lor valoare atunci cand nu o sa-i mai puteti strange in brate si va fi deja prea tarziu pentru a va arata sentimentele si a-i face sa li se umple ochii de fericire.
Răspuns de speeling
6
Modelul meu in viata este mama..In fiecare zi ma ajuta cu tot ce poate. Este o fiinta gingaşă, atenta si foarte grijulie.Mereu cand avem neclaritati mama e singura persoana care se intereseaza de noi si face tot posibilul sa ne lamureasca.Mama este modelul meu in viata si chiar imi doresc sa fiu a ea.Nu voi uita niciodată ca mama mereu incearca sa ne demonstreaze cât de mult ne iubeste.
Alte întrebări interesante