Limba română, întrebare adresată de Pufuletw, 8 ani în urmă

Buna!As avea si eu nevoie de o compunere cu titlul Poveste de Craciun,nu vreau sa fie foarte lung dar nici foarte scurt.Daca puteti sa folositi expresii frumoasa!Va rog ,daca compunerea este bine primiti 20 de puncte,coroana,multumire si 5 stelute!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1

Crăciunul

Sărbătorile Crăciunului înseamnă nașterea lui Isus Hristos, dar ele mai înseamnă și renașterea noastră spirituală, pentru că este un simbol al reinoirii credinței în Dumnezeu și în noi.

Tot în această perioadă se ține postul Crăciunului, pentru ca să ne dezintoxicăm organismul și să îl pregătim pentru bunătățile pregătite din carne de porc special făcute de mamele, sau de bunicile noastre cu această ocazie.

Mirosul și gustul sarmalelor, al cârnaților și al cozonacului proaspăt ieșit din cuptor ne vor urmări întreaga noastră viață, chiar și dacă am fi peste hotare și destinul nostru ar fi să trăim departe de casă.

Sărbătoarea Crăciunului mai este și un prilej de a ne întâlni cu familia toată, în jurul mesei bogat ornată și plină cu bunătăți.

Bradul nu trebuie să lipsească din casă nici unui om, pentru că odată cu bradul frumos împodobit ne intră în casă și aerul munților, dar și veselia copiilor când ei desfac toate cadourile de sub brad.

P.s Este un răspuns scris la altcineva.


Pufuletw: Imi pare rau dar nu asta imi doream!Tu nu ai facut cu acel titlu si o compunere am nevoie nu inf despre Craciun!
Utilizator anonim: Am recitit și ai dreptate! Succes
Pufuletw: Mersi!
Răspuns de andraharapu
1

Răspuns:

Este Ajunul Craciunului. Totul in jur este acoperit cu o patura alba,imaculata si pufoasa de zapada.Bradul este impodobit,iar darurile sunt impachetate.Il astept cu nerabdare pe Mos Crciun. Mama pregateste tot felul de gustari minunate,iar eu privesc la geamul inghetat sa vad stralucitorii fulgi de nea. pe strazi,colindele rasuna,iar totul in jur arata ca-n povesti.Eu,impreuna cu familia mea, stam langa brad, mancand gustari si povestind. La noi acasa , tatal meu ma ajuta la impodobitul bradului,mama pregateste masa, matusa si unchiul se ocupa de cumparaturi,iar bunicii mei se ocupa cu decorarea casei.Craciunul este acea sarbatoare , atunci cand esti aproape de cei dragi.La noi in familie nu numai ca primim ci si daruim cadouri…. Pentru mine, Craciunul este o sarbatoare in familie ,iar impodobirea bradului si cadourile, fac pate din farmecul ei.Un lucru mai frumos decat,POVESTE DE CRACIUN,, in familia mea nu exista. Asa este CRACIUNUL la mine acasa si asa va fi mereu…!!!…

Explicație:

P.S este scris de altcineva.


Pufuletw: Multumesc!
andraharapu: npc
Alte întrebări interesante