Limba română, întrebare adresată de arina23, 9 ani în urmă

Buna! As dori si eu o compunere despre "Inceputul anului scolar"
Va rog!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de NataliaJ
8

Pentru o compunere de succes, te sfătuiesc să:

- Ai în vedere normele de scriere corectă – compunerea de succes trebuie să fie scrisă corect;

- Ai în vedere originalitatea – compunerea poate porni fie din experiență personală, fie din imaginația ta;

- Ai în vedere structura unei compuneri – incipit, cuprins, încheiere.

Pornind de la aceste puncte de reper, putem scrie o compunere legată de începutul anului școlar. Astfel:

Începutul compunerii – poți descrie cum te-a prins anul școlar, cum te simți cu privire la un nou an școlar. Spre exemplu: Începutul școlii m-a luat prin surprindere. Eram atât de prinsă în activitățile mele de vacanță, încât nu am sesizat că timpul trece repede și fără să avertizeze. Iată-mă acum în fața unui nou an școlar. Mă simt emoționată, dar și pregătită să dau tot ce e mai bun.

Cuprinsul compunerii – poți descrie ziua în care anul școlar începe. Spre exemplu: M-am pregătit în uniforma școlii și am mers la școală. Colegii mei păreau emoționați. După cursul festiv, ne-am dus toți în clase alături de doamna dirigintă și ne-am așezat în bănci conform schemei din anul precedent. Ana părea fericită să mă revadă, Darius părea că a avut o vacanță pe cinste, iar Noemi părea de-a dreptul obosită. Sunt sigură că se află niște povești interesante în spatele acestor aparențe.

Doamna dirigintă a făcut prezența, ne-a oferit orarul și manualele necesare și a ținut chiar și un frumos discurs – un discurs care să ne pregătească pentru noul an școlar. Ne-a atras atenția că trebuie să ne îmbrăcăm seriozitatea și să fim elevi model.

Încheierea compunerii – ai putea descrie așteptările tale de la acest an școlar. Spre exemplu: Mă aștept ca în acest an școlar să muncesc și mai mult, să am note și mai mari și să îmi fac părinții mândri. Voi fi mai ambițioasă și mai muncitoare.

Despre compunere poți afla și aici: https://brainly.ro/tema/566

Spor la teme!

#SPJ2

Alte întrebări interesante