Limba română, întrebare adresată de elenaely6677, 8 ani în urmă

Bună! As dori si eu sa stiu ce este textul narativ, nonliterar si literar! Ms​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de darius182002
1

Răspuns:

Textul narativ este un text în care sunt prezentate fapte, întâmplări, evenimente, într-o succesiune de momente. Se consideră că un text este narativ atunci când: evenimentele prezentate implică acţiunea unor personaje, aceste evenimente au o legătură între ele şi urmează o succesiune cronologică

Textul literar este o creație în versuri sau în proză, în care autorul creează un univers imaginar, prin intermediul căruia redă idei, folosind un limbaj expresiv.Are scop estetic(produce emoţie şi stimulează fantezia cititorului).

Textul nonliterar este textul scris de un autor care nu se implică afectiv în cele relatate.

Are scop informativ sau persuasiv (încearcă să convingă receptorul, pentru a-l determina să facă sau să creadă un anumit lucru).

Se bazează pe aspecte adevărate, aparţinând realului cotidian

Explicație:

Răspuns de Jumadung
1
•Textul narativ (epic) reprezintă modalitatea de comunicare prin care autorul relatează evenimente sau întâmplări (reale ori imaginare) parte direct sau indirect personajele textului literar,într-un cadru spațial sau temporar.
• Textul nonliterar este rezultatul observării realității și al transformării acesteia în informații,având ca scop informarea cititorului.
•Textul literar este o creație în versuri sau în proză, în care autorul creează un univers imaginar,prin intermediul căruia redă idei,folosind un limbaj expresiv.

Sper că te-am ajutat!Succes!
Alte întrebări interesante