Chimie, întrebare adresată de veronicacelmar, 9 ani în urmă

Buna! As vrea sa ma ajute si pe mine cineva.. Tot incerc sa inteleg cum se calculeaza numarul de moli nu stiu ce este m si M ( dm nu a explicat venind cu explicatia asta stiti din generala. Doar eu nu imi aduc aminte) si volumul in conditii normale.. Stiu ca este egal cu 22,4 l dar cand vine vb in probleme aflati volumul in conditi normale pt 880 g CO2.. Aici nu inteleg.. Poate este cineva asa draguttt / dragutaaa sa imi explice si mie :3 :) multumesc!


Locsuuu: La numarul de moli, m este masa de substanta si M este masa molara.
veronicacelmar: Multumesc

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de danmatei2014
1
Buna ! Numarul de moli se calculeaza dupa relatia masa pe masa molara. M este masa molara. In acelasi timp, daca ti se da un gaz in conditii normale imparti la 22.4 pentru ca la 22.4 litri le corespunde un mol de substanta. Acest numar poate varia ( in functie de presiune si volum ).
Problema pe care ai dat-o se rezolva foarte simplu: Imparti 880 la masa molara. Masa molara se calculeaza astfel: 12g ( de la carbon ) + 16×2 ( de la oxigen ) si iti da masa molara = 44. Dupa ce faci impartirea iti da 20 moli CO2. Molii astia ii inmultesti cu 22.4 ca sa aflii volumul in c.n. si da 448l. Sper ca te-am lamurit si nu te-am bagat mai mult in ceata
Alte întrebări interesante