Limba română, întrebare adresată de valyvaleriu07, 8 ani în urmă

BUNA! As vrea si eu o compunere narativa in care sa aiba locul si intamplarea actiunii si 100 de cuvinte VA ROG

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de manila
0
acum trei ani,intr-o livada,am vazut ceva nemaipomenit.am vazut o vulpe total diferita de celelalte.era neagra cu dungi gri.am crezut ca mi se pare dar nu era asa.era mica si speriata.am dus-o acasa sa vad daca e lovita,dar nu avea nimic.m-am gandit sa o duc inapoi caci nu era nimic ineregula cu ea. am lasat-o dupa un copac,dar cand sa plec aceasta disparuse.punand-o in mijlocul livezi nu prea putea sa se faca nevazuta atat de repede dar nu mai era.a fost ca si cum s-ar fi transformat int-un liliac sau ceva.de atunci si pana in prezent am facut ogroaza de cercetari si presimt ca mai am putin si descopar ce sa intamplat cu adevarat.

sper ca e ok

manila: este o problema daca am facut peste 100 de cuvinte
manila: titlul este intamplarea
Chris02Junior: nu ced, cu cat mai multe, cu atat mai bine. Nu poti sa faci o compunere de fix 100 de cuvinte... :) E ca si cum ti-ar cere sa faci o compunere care sa cantareasca 2,75 kg... :)
manila: :)
Răspuns de Chris02Junior
0
        Cea mai frumoasa vacanta de pana acum

  Vara trecuta am fost, impreuna cu familia mea, intr-un concediu absolut superb pe Maiorca, o insula mare care apartine Spaniei si situata la est de coasta Spaniei, pe Marea Baleara si care face parte din insulele Baleare, impreuna cu Menorca, S´Espalmador, Eivissa si Es Pujols.
  Maiorca este cea mai mare insula dintre insulele Baleare si coordonatele sale pe globul pamantesc sunt longitudine 3.017571 si latitudine 39.695263, sau coordonate GPS 39° 41' 42.947" N 3° 1' 3.256" E.
 Inca de acasa, dupa ce ne-am rezervat locurile de cazare intr-un complex hotelier de cinci stele, am contractat si o masina de inchirit, pentru a ne putea deplasa mai usor ca sa vizitam mai multe locuri de atractie turistica, fara sa fim obligati sa apelam la serviciile transportului in comun.
  Ideea aceasta cu masina de inchiriat s-a dovedit a fi una dintre cele mai bune si astfel nu am fost legati de orarul autobuzelor care circulau pe insula.
  Am aterizat noaptea, tarziu pe aeroportul cel mai mare al insulei, Palma de Maiorca. 
  Am luat masina rezervata de noi si am pornit spre locul de cazare situat la circa 98 km fata de aeroport.
  Drumurile erau extraordinar de bine marcate si dupa circa 45 minute  am ajuns la hotelul de destinatie. Ora era in jur de 1:30 noaptea. Am fost asteptati, spre surprinderea noastra, cu bufet cald, cu multe specialitati culinare. Am fost foarte impresionati din prima clipa.
  Ne-am cazat si ne-am odihnit. Totul era la superlativ absolut, pana acum: apartamentul unde am fost cazati era de o curatenie stralucitoare si practic, nu aveai ce sa reprosezi la absolut nimic.
  Am facut baie in mare in fiecare zi, fie in sectorul hotelului nostru, fie in alte locuri pe care le-am vizitat.
  M-am bucurat deosebit de mult de faptul ca am avut ocazia sa practic inot subacvatic si cu aceasta ocazie am vazut bancuri imense de pesti multicolori care se zbenguiau printre stancile coastei.
  Am vizitat si multe locuri istorice pe aceasta insula si orasul vechi, cu stadute extrem de inguste, unde nu putea merge decat o trasura.
  Sunt multe de povestit despre acest concediu absolut fantastic.
  Am mers si pe scuter pe apa, am facut si schi nautic si ne-am plimbat de doua ori cu vaporasele care faceau tururi pentru turisti.
  Ce sa va spun, va ramane in amintirea mea ca o vacanta de neuitat si am recomandat acest loc tuturor prietenilor mei.
Alte întrebări interesante