Limba română, întrebare adresată de clauditaalex02p2yi3w, 8 ani în urmă

buna as vrea si eu o povestire cu povestea la scaldat de ion creanga si daca se poate repede cu toate informatiile ........multumesc din nou......cu toate ca va deranjez

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lilic07
1

Era o zi calduroasa de vara, iar mama lui Nica nu-si vedea capul de treaba, asa ca l-a rugat sa aiba grija de fratele mai mic, sa-l legene pe prispa, in timp ce ea isi termina treburile in gospodarie.

Nica plictisit, incalzit de canicula si auzind pe ceilalti copii cum se joaca s-a furisat din curte si a alegat la Bistrita sa se scalde. Cum se juca el in apa in pielea goala ca un prunc nou nascut, o aude pe maica-sa care il striga de pe mal ca are sa i-o plateasca cand ajunge acasa si ii ia si hainele lasandu-l sa vina in pielea goala acasa. Astefel ca e nevoit sa astepte inserarea ca sa poata ajunge acasa furosindu-se prin lanul de porumb si prin gradinile vecinilor. Ajuns acasa speriat, rusinat si flamand isi cere iertare mamei sale jurand ca nu o sa mai iasa din cuvantul ei niciodata.


clauditaalex02p2yi3w: cum se da coroana
Răspuns de antonioboss404
0

Răspuns:

Intr-o zi de vara calda,mama lui Nica,care nu isi vedea capul de treaba, l-a rugat pe Nica sa aiba grija de fratiorul sau.Acesta, nazdravan ca de obicei, a iesit din cuvantul mamei sale si a plecat la scaldat. Acolo s-a simtit foarte bine,   dar a ramas fara haine, luate de mama sa. Acesta a ajuns acasa prin papura, cerandu-si scuze mamei lui.

Explicație:


Sintr: Alcătuiți mai întâi un plan simplu de idei care să vă ajute să fixați aspectele importante la care doriți să vă referiți...
https://brainly.ro/tema/5989695?utm_source=android&utm_medium=share&utm_campaign=question
Alte întrebări interesante