Limba română, întrebare adresată de Fesi, 8 ani în urmă

Buna ,
Avem un proiect prin care trebuie sa realizam o carte.Am ales sa facem o carte care se va numi Primul meu animal de companie (pisica).Va rog sa ne ajutati cu ideii.Nu stiu cum sa incep si cum sa inchei.
Astept va rog ideii...
Mersi






Răspunsuri la întrebare

Răspuns de elenaalexandraudr
2
poti scrie ceva legat de cum ai primit tu cand erai mic/mica o pisică si cum a fost alaturi de tine la bine si la greu, aici dai si cateva exemple,( cand te ai simtit rau, cand ai fost trist/ă) si la final sa fie mai dramatic spui ca la un moment dat această s a îmbolnăvit si a murit, pt a fi mai dramatic. Ceva imaginar nu trebuie sa fie real, presupun... si asa poti scrie cat de mult Vrei. Sper ca te-am ajutat!
Răspuns de Denisa999
1

Era o zi de iarna, iar afara ningea ca-n povesti. Matusa mea a venit din (alegi tu tara)  pentru a-si petrece sărbătorilor alaturi de noi, de familie. Cam am ajuns eu acasa ea stătea si vorbea cu părinții si cu sora mea/ fratele meu (daca ai). Am îmbrățișat-o si mi-a spus sa ma asez pe canapea, deoarece avea o surpriză. Am facut asa cum a spus. M-am asezat  si am simtit cum mi-a luat mana si a pus-o pe ceva mic si pufos. M-am speriat, nu stiam ce este. Nu puteam sa vad din cauza faptului ca mama imi tinea mana la ochi. Mi-am tras repede mana, mama facand la fel. Cand am deschis ochii am vazut o mica pisicuta .... (alegi tu culoarea), ce avea ochii mari ... (alergi tu culoarea). M-am bucurat si am inceput sa ma joc cu ea, gasindu-i chiar si un nume, (îl alegi tu). Ma jucam in fiecare zi cu ea. Era foarte cuminte sau cel putin asa credeam eu. La Craciun aceasta aveam 3 luni. Am iesit cu părinții la cumpărături, iar cand am ajuns acasa , bradul... saracul ,,dormea".  Atunci mama a decis ca pisica trebuiesa stea in camera mea.

Alte întrebări interesante