Limba română, întrebare adresată de AdelinaP, 9 ani în urmă

buna...care poate sa mi dea si mie schema la mesajul liric...? :D


Rominx: Eu,dar n-o stiu.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de theodora234
2
Din punctul meu de vedere, poetul ... transfigureaza artistic realitatea prin capacitatea modelatoare a imaginatiei, plasmuind in creatia sa lirica un univers artistic fascinant prin forta de sugestie a cuvantului.Pentru a dezvalui aromoniile nebanuite pe care opera le naste, autorul apeleaza la resursele expresive ale limbii, evidentiind astfel un tablou....
           In primul rand, suita de metafore/metafora de mare efect stilistic „..” , personificare „..” , comparatia „..”, hiperbola „..” sporesc expresivitatea discursului liric si sustin din punct de vedere semantic mesajul (si aici vorbesti de mesaj). Titlul, constituit dintr-un ... concentreaza la nivel simbolic si expresiv, prin cuvinte cu o mare forta de sugestie tema ... .
          In al doilea rand, aglomerarea imaginilor vizuale/auditive/olfactive „..” situeaza in prim-plan caracterul fermecator/misterios/anost/lipsit de farmec al tabloului de natura asupra caruia contemplatorul isi concentreaza atentia. De asemenea, se observa exprimarea nemijlocita a sentimentelor de ..
          De aceea imi sustin ideea conform careia opera citata se dovedeste o marturie a sensibilitatii poetului, ea devenind un cantec al sufletului.

AdelinaP: mersi mult :* :*
theodora234: Cu placere
Alte întrebări interesante