Limba română, întrebare adresată de sabrinarusu51, 8 ani în urmă

Buna.Cine a citit piesa de teatru "Take Ianke si Cadâr" de Victor Ion Popa.As vrea rezumatul ,daaar să fie pe pe acte.Gen la fiecare act faci rezumatul,apoi la al doilea si al treilea.Multumesc!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de yosefscore
6

Răspuns:

hey! nu am rezumat pe acte, DAAAAR, am un rezumat destul de bun!

Explicație:

Textul se deschide cu prezentarea paraviilor luiTake, Ianke si Cadar, 3 negustori, toti de etnii diferite, si cu discutia dintre Take si Ianke care isi asteapta copiii, Ionel si Ana, sa se intoarca de la Bucuresti unde studiau la academia comerciala.

Cand cei 2 revin, Take si Ianke afla ca Ionel si Ana planuiesc sa se casatoreasca. Parintii sunt total impotriva, neacceptand ideea unei casatori interetnice de teama comunitatii.

Cei 2 nu sunt dispusi sa renunte, iar Cadar, negustorul turc, care i-a vazut crescand, e dispus sa intervina in favoarea lor.

Neputandu-i convinge nici pe Take nici pe Ianke, Cadar scorneste o minciuna, sustinand ca cei doi copii sunt defapt ai lui. El reuseste pe rand sa obtina bani de la Take si Ianke, pe care ii da mai departe copiilor, acestia mutandu-se pentru o vreme in casa turcului.

Take si Ianke sunt convinsi ca Ionel si Ana sunt plecati la Bucuresti deoarece ei primeau constant scrisori de la acestia. Cand copiii sunt convinsi ca parintilor lle merge rau, reapar, marturisind adevarul.

Cei doi ajung sa inteleaga gestul lui Cadar si afla ca Ionel si Ana s-au casatorit deja si urmau sa aiba un copil.

In finalul textului, personajele se impaca , acceptand mariajul si sunt dispusi sa deschida o noua pravalie numita Take,Ianke si Cadar.

-kisses from yosefscore


yosefscore: toate actele sau doar cele prezentate in manualul tau?
popdanioana78: doamne nu înțelegi că a scris foarte mult dar să obosit de la atata scris tu nu te mulțumești
popdanioana78: proastă ce ești cum îmi zici așa ceva
Alte întrebări interesante