Geografie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Buna! Cine ma ajuta cu niste informatii despre Baobab?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sandutsa
12
Boababul este un copac din genul „Adansonia”, familia „Bombacaceae”, ale carui ramuri sunt asemanatoare radacinilor, de unde si numele de „copac cu capul in jos”. El se mai numeste „copacul butoi”. Are un trunchi exagerat de gros, pina la 9 m diametru. Trunchiul baobabului este altfel decit trunchiul altor copaci: el este moale, fibros și umed. Pulpa fructelor sale este comestibila, fiind cunoscuta sub numele de „piinea maimutei”.Face parte dintre plantele care au o viata lunga: poate trai chiar si citeva mii de ani.

acroitoru71: stai putin
acroitoru71: Baobabul este considerat de cercetatori ca fiind cea mai mare planta suculenta de pe pamant; este un arbore cu inaltimi cuprinse intre 5-30 de m. Trunchiul acestuia poate avea dimensiuni considerabile si poate stoca o cantitate foarte mare de apa necesara arborelui pentru supravietuirea in sezonul secetos (mai mult de 7 luni/an). Frunzele baobablui sunt palmat-lobate, iar florile acestuia sunt mari, de culoare alba si placut mirositoare.
Florile apar in perioada octombrie-decembrie.
acroitoru71: Exista 8 specii de baobabi in lume, 6 dintre acestia fiind edmice din Madagascar. Adansonia grandidieri este cel mai ciudat si maret dintre toti baobabii. Exemplarele din aceasta specie au trunchiurile masive, cilindrice, cu diametrul de pana la 3m, acoperite cu o scoarta neteda, gri-rosiatica.
acroitoru71: Baobabii, copaci supranumiti si "cu fundul in sus" isi au originile in Madagascar (6 specii), Africa (1 specie) si Australia (1 specie). Baobabii ating inaltimi intre 5 si 30 de metri si diametrul trunchiului ajunge intre 7 si 11 metrii. In Africa de Sud exista un exemplar de baobab, considerat cel mai mare din lume inca in viata, a carui trunchi atinge 47 metrii in circumferinta si 15 metri in diametru. Se crede ca baobabii traiesc mii de ani, lucru greu de verificat avand in vedere ca trunchiu
acroitoru71: cred ca e destul nu?
acroitoru71: cpl sunt din alba-iulia
acroitoru71: tu?
Răspuns de acroitoru71
4
Baobabul denumit si "Adansonia digitata" sau "arborele cu susul in jos" dupa cum mai este numit datorita coroanei caracteristice, care in sistemul secetos isi pierde frunzele si seamana mult cu o radacina gigantica.Baobabul este cel mai inalt copac din Africa, creste in savanele aride ale acestui continent, pe solurile stancoase si secetoase ale Madagascarului, precum si in unele zone ale Australiei. Este o specie arborescenta destul de "ciudata" avand o infatisare "groteasca".
 
                              Cred ca te-am ajutat~!!!~


SahistulZoro: Baobabul este un copac din genul „Adansonia”, familia „Bombacaceae”, ale cărui ramuri sunt asemănătoare rădăcinilor, de unde și numele de „copac cu capul in jos”. El se mai numește „copacul butoi”. Are un trunchi exagerat de gros, până la 9 m diametru. Trunchiul baobabului este altfel decât trunchiul altor copaci: el este moale, fibros și umed. Pulpa fructelor sale este comestibilă, fiind cunoscută sub numele de „pâinea maimuței”.

Face parte dintre plantele care au o viață lungă: poate trăi chi
Alte întrebări interesante