Limba română, întrebare adresată de deniandreea988, 8 ani în urmă

Buna, cine ma ajuta cu un text argumentativ pornind de la citatul Nu spune niciodata Nu se poate, ci incepe cu sa vedem.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de user952478785q
2

Răspuns:

Cum se construiește un text argumentativ?

Textul argumentativ are o structură destul de simplă, asemănătoare cu un schelet pe care adaugi părțile componente în funcție de propoziția pe care o avem de demonstrat:

Textul trebuie formulat în felul următor:

1. Introducere

- conține ideea pe care urmează să o susținem prin argumente

- exprimăm punctul nostru de vedere: pro sau contra ideii

2. Primul argument

- aducem primul argument în sprijinul sau împotriva ideii exprimate

- aducem un exemplu care să susțină acest argument (exemplul poate fi din experiența personală sau culturală)

3. Al doilea argument

- aducem un argument diferit de primul

- îl susținem printr-un nou exemplu

4. Concluzie

- menționăm din nou de ce suntem sau nu de acord, aducând în discuție, pe scurt, cele două argumente

Notă*

- fiecare element este un paragraf

- fiecare element trebuie să înceapă printr-un conector: în opinia mea, după părerea mea, în primul rând, mai mult decât atât, prin urmare, în concluzie, etc.

EXEMPLU: Construiește un text argumentativ pornind de la citatul „Nu spune niciodată "Nu se poate", ci începe cu "Să vedem"”.

Citatul „Nu spune niciodată "Nu se poate", ci începe cu "Să vedem"” poate fi interpretat în varii modalități, toate având semnificații pozitive. Opinia mea este că, mai mulți oameni ar trebui să se ghideze după acest dicton.

În primul rând, putem să ne referim la lucruri concrete având această atitudine, care se va dovedi de multe ori foarte productivă. De exemplu, chiar dacă suntem puși în fața unei probleme care pare să nu aibă rezolvare, este important să continuăm să căutăm soluția și să pornim de la premisa că totul stă în puterile noastre, și așa va fi.

În al doilea rând, este foarte benefic să proiectăm această atitudine și asupra unei viziuni de ansamblu. Dacă, spre exemplu, ne dorim o meserie nobilă, avem un țel măreț sau pur și simplu ne facem felurite planuri în minte, vom putea să le atingem, trecând peste obstacole. Ceea ce ne va ajuta mereu va fi deschiderea noastră spre necunoscut și încrederea în propriile visuri.

În concluzie, toți oamenii ar trebui să adopte această mentalitate, deoarece le va spori forța interioară și, totodată, îi va ajuta să găsească mult mai ușor soluții în orice situație.


deniandreea988: Multumesc!
Alte întrebări interesante