Evaluare Națională: Lb. Română , întrebare adresată de deniandreea988, 8 ani în urmă

Buna, cine ma ajuta cu un text argumentativ pornind de la citatul: „Acei care cred numai in bani nu sunt prea cinstiti”. Urgent. Multumesc.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mihaelatdiana
1
Se cunoaste cā (aici pui definitia omului cinstit). in opinia mea, axarea omului doar pe dezvoltarea financiara ii fac pe acestia defāimați/ ce cuvant consideri tu ca este mai potrivit..
in primul rand, (deobicei in primul argument scoti in evidenta partea teoretica si ce este deja cunoscut despre subiectul asta, la primul argument incearca sa fii cat mai precis/ă) rezumarea doar la bani il face pe om… de ce? — axarea pe partea financiara este atat de comuna in zilele noastre, incat majoritatea oamenilor incearca sa o construiasca pe aceasta cat mai bine, astfel timpul este depus doar in acea activitate. ( incearac aici sa schimbi putin ca ma cam repet, eu incerc sa iti scriu doar cateva idei) Din punctul de vedere al acestor persoane, acesta este un timp investit in cresterea lor/ dezvoltarea lor pe plan financiar, astfel ei nu realizeaza ca anumite actiuni de ale lor nu sunt neaparat pe o cale cinstita/legala. Investitia timpului, imaginatia, investitia banilor ii ajuta sa creeze mult visata viata de ei. (retuseaza putin ideea daca vrei sa o folosesti)
in al doilea rand, (ai incearca sa fii putin subiectiv/a o intamplare pe care ai citit-o sau care ti s-a intamplat, e ca un exemplu pentru ce scrii mai sus doar ca imbracat intr-un argument) majoritatea oamenilor care isi investesc o mare parte din timp in dezvoltarea lor financiara se detaseaza putin de famila pe care o au, de prietenii pe care ii au sau de activitatile pe care le faceau din placere (desigur unii dintre ei, in fine, majoritatea persoanelor care se dezvolta pe plan financiar le place ceea ce fac si vad asta ca pe un joc la care vor sa castige, insa nu sa castige o singura data, ci sa castige de cat mai multe ori si de fiecare data sa castige putin mai mult decat castigul de dinante, sper ca are sens si ca intelegi ce spun )) ca o paranteza ) aici poti da exemplu pe o personalitate pe care ai vazut pe internet sau chestii de genul, in momentul adta nu prea imi vine cam nimic in cap dar sper sa ai prins ideea, fabuleaza foarte mult si cu sens. asta e definitia ))

mihaelatdiana: in concluzie, ….. ( in jur de 3-4 randuri)

este de preferat ca argumentarea sa fie pro , pentru ca daca esti contra subiectului, asta daca nu este specificat in definitie, risti sa fii depunctat/a
mihaelatdiana: la “ in al doilea rand” cred ca ai putea pune si despre “incredrea pe care ti o ofera acesti oameni nu este o incredre stabila, ba chiar nu prea poti avea incredere, pentru ca iti poti da seama ca vor sa obtina ceva de la tine, maybe un favor sau cine stie “imprumuturi” , stii asa cum a fost stanica ratiu in enigma otiliei , cand ii cerea lui frlix si otiliei bani pe anumite principii insa erau doar minciuni pe care sa poata castiga increderea acestora sa ii dea banii
deniandreea988: Multumesc!
Alte întrebări interesante