Istorie, întrebare adresată de Guadelupe254, 8 ani în urmă

Buna cine ma poate ajuta la aces exercițiu,rog mult!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mironariana123ow65yc
1
1)importanta era sa puna bazele unui plan pentru exterminarea comunismului. prin acele donatii tarile beneficiau de ajutor pentru refacere dupa al doilea razboi mondial. tarile care aveau acea suma de bani din partea statelor unite ale americii urmau cumva deomcratia si ajungeau aliatii sua. si acest plan este extensia in domeniul econimic sl doctrinei truman.
2)rolul expertilor si al personalitatilor care au fost implicate in acest plan a fost punerea corecta in vigoare. nimeni din popor sau din politica unui stat sa nu se implice si sa strice planul. putea sa existe persoane care nu erau de acord si care ar fi facut orice sa strice alianta cu statele unite. (aici nu sunt sigura daca acest raspuns este tot corect)
3)trebuie sustinuta prin concedierea unor oameni din stat ce au inclinatii comuniste si sa se aplice planul pas cu pas, fara greseli. si poate fi folosita propaganda in state de genu ca oamenii sa fie convinsi ca planul ar functiona intr-o tara ca a lor.

Guadelupe254: Îți multumesc enorm de mult,inca ceva am,ma mai ajuti te rog?
mironariana123ow65yc: da. tot la istorie?
Guadelupe254: Da,am postat acum intrebarea
Guadelupe254: Ma ajuți?
Răspuns de Semaka2
0

Răspuns:

-Influenta Politica si economica a SUA a crescut in urma planului  Marshal, deoarece tarile occidentale au beneficiat de aceste donatii.La partea de imprumut, SUA a perceput dobanzi obtinand avantaje economice.planul a prevenit o noua criza de supra productie deoarece oferea posibilitatea tarilor occidentale sa achizitioneze marfuri de pe piata  americana.(se acceptau la plata inclusiv valutele depreciate de razboi ale tarilor europene).

-oamenii politici si Economistii occidentali( Truman, gen Marshal , ministru francez G Bridault) au sprijinit aplicarea planului . Acestplan a declansat procesul integrarii  europene>Politicieni din Europa de Est au respins planul, ca sa nu ajunga sub influenta SUA.

-Cred ca trebuie sustinuta opinia politicienilor  din tarile ex- comuniste cer care cer aplicarea unui nou Plan Marshal pt tarile   lor.Aceasta ar duce la  inviorarea economiilor est europene, dar si a occidentului, si reducerea decalajelor economice intra   tarile   europene

Explicație:

Alte întrebări interesante