Limba română, întrebare adresată de leucaalinmarian, 8 ani în urmă

Buna cine ma poate ajuta... Povesteste dialogurile de mai jos.

1. - Ce vrei? o intreba el.
- Vreau sa vad ce ai in casa, spuse Heidi.
- Haide! o chema bunicul si se ridica, pornind inaintea ei spre coliba si ajunsera intr-o camera, care ocupa tot parterul colibii. O masa si un scaun erau aproape singurele piese de mobilier. Intr-un colt se afla patul bunicului.
- Unde-am sa ma culc, bunicule?
- Unde vrei, raspunse batranul.
Se urca in pod, unde gasi o gramada mare de fan cu miros imbatator.
- Voi dormi aici, bunicule! striga ea. E foarte placut sus, in fan! Vino si tu, sa vezi ce frumos este!

2. ,, Fetita cu parul azuriu se apropie de usa magaziei si zice:
- Buratino, prietene, te caiesti?
- Lasa-ma... se rasti el suparat!
- Atunci va trebui sa stai in... pana dimineata.
Fetita suspina adanc si...
Se lasa si noaptea. Bufnita radea in pod ,, n-o sa-mi fie frica ,,. Broasca, si mai curajoasa, iesise din subsol ca sa se balaceasca cu burtica in baltoacele in care se oglindea lumina lunii.
Fetita s-a culcat in patucul ei cu dantela aurie murmurand usor povestea ,, Cartile magice ,, . Fata-i era rosie dupa ce plansese mult timp indurerata si adormi cu greu...

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ionelacalarasu140916
1

Răspuns:bunicul o inteaba pe heidi ce vrea iar aceasta ii spune ca doreste sa vada ce ara acesta in casa.bunicul o cheama pe heidi ca ii arate ce are si casa dar acesta nu avea multe lucruri,decat un scaun si o masuta si intrun colt un mic patut.Heidi isi inteaba bunicul unde o sa doarma ea iar bunicul ii spune ca aceasta poate sa se culce unde vrea. Heidi se urca in pod si gaseste o gramada de fan;

fetita cu parul auriu se apropie sil intreaba pe Buratino daca se caieste iar acesta se rasteste suparat zicanduisal lase in pace.Fetita cu parul auriu ii spune ca atunci va trebui sa stea in...pana dimineata si suspina adanc. Se lasa noaptea, bufnita rade in pod, broasca iese din subsol.Fetita adormise in patul ei murmurand usor o poveste. aceasta era rosie dupa ce plansese mult timp.

Alte întrebări interesante