Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Buna cine ma poate ajuta va rog... 1.Ce parere ai despre alegerea copilului cel mare si despre a celui de- al treilea copil? 2.Poate fi acuzat cel de-al doilea copil ca nu a procedat bine? Motiveaza-ti opinia. 3.Care este parerea ta in legatura cu aceasta povestire?​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Luminix
12

Răspuns:

1.Ce parere ai despre alegerea copilului cel mare si despre a celui de- al treilea copil?

Ambii copii au ales să se gândească la viitor pe termen lung. Primul copil a preferat să aibă piersicul alături pentru a se bucura de gustul, parfumul și aroma fructelor împreună cu familia sa. Cel de-al treilea a făcut alegerea gândindu-se la viitorul foarte apropiat, fără ca măcar să se bucure de gustul și aroma fructului.

Ulterior și acesta va oferi întregii familii bucuria de a savura piersici pe săturate, dar va putea și sădi sâmburii.

2.Poate fi acuzat cel de-al doilea copil ca nu a procedat bine? Motiveaza-ti opinia.

Cel de-al doilea copil a procedat egoist, acceptând să mănânce și jumătate din piersica mamei. Singurul față de frații săi care s-a gândit doar la el, fără ca măcar să observe sau să urmeze gestul tatălui său, acela de a da tuturor celorlalți și de a nu păstra nimic pentru el însuși.

3.Care este parerea ta in legatura cu aceasta povestire?​

Pivestirea subliniază semnificația gesturilor și alegerilor noastre, unele mai pragmatice, altele egoiste, arătând totodată faptul că gestul de a te gàndi la cel în nevoie este cu adevărat gestul care îți conferă bucurie, fericire și pace sufletească.

Alte întrebări interesante