Biologie, întrebare adresată de floarearoberta, 8 ani în urmă

Buna!
Cum adica ovulul este expluzat in cavitatea abdominala si dupa preluate de trompele uterine?
In ce cavitate sunt trompele uterine?
Daca trompele uterine sunt in cavitatea pelviana, atunci de ce scrie in manualul de Corint (pg 120) ca ovulul se expulzeaza in cavitatea abdominala dupa ce iese din foliculul De Graff? ​

Anexe:

marialore54322243: In cavitatea pelvina are loc fecundatia. Ruperea sacului umplut cu lichid folicular pentru a migra ovulul este un semn bun, in caz contrar ducand la chisturi ovariene. Da, se amplaseaza in uter, cavitatea pelvina, dar dezvoltarea apare in cea mai mare parte din abdomen. Cu totii stim de presiunea copilului asupra viscerelor. Sper ca te-a ajutat raspunsul meu.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de banagaroxana
1

Răspuns:

Deci, ovul se numeste ce e FECUNDAT deja, ce expluzeaza ovarul este un OVOCIT SECUNDAR.

Cauta o poza cu uterul si vei vedea ca trompele sunt conectate la uter la capatul lor proximal, la cel distal adica dinspre abdomen trompele se deschid in cavitatea abdominala, acolo fiind si ovarele, cand ovarul ovuleaza produce un ovocit II, trompele uterine il preiau cu "degetele" lor, ducandu-l pana in uter. Fecundatia are de obicei loc in trompa, dar poate avea loc si in uter, depinde.

Explicație:

Cat despre Corint, sunt multe informatii gresite acolo, ti-o spun din experienta pt ca am dat admiterea la medicina din Corintul de a 11 a, sunt foarte multe greseli acolo care trebuie luate ca atare.


floarearoberta: Inca o clarificare te rog.Ovarele sunt situate in cavitatea abdominala, nu in cea pelviana? iti multumesc din suflet.
banagaroxana: Uterul este situat in cavitatea pelviana, posterior de vezica urinara, ovarele sunt intr-o parte si alta a uterului deci si ele sunt localizate tot in cavitatea pelviana, nu ar avea sens sa fie in abdominala. Daca inveti pt admiterea la medicina din Corint recomand sa iei ca atare ce scrie in carte si sa ignori deocamdata informatiile corecte :)))
floarearoberta: multumesc!
banagaroxana: Cu mare placere!
Alte întrebări interesante