Limba română, întrebare adresată de butnariudiana1, 9 ani în urmă

Buna,cum redactez o compunere cu semnificatia mesajului unei opere epice?sunt a 8-a,si noua la clasa nu ne-a predat,dar am vazut in teste,multumesc mult !Dau coroana+15 puncte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de IntLru
1
Păi foloseşti   şi formule diverse pentru acest tip de argumentare , gen : în opinia mea /sunt de părere că/consider că/ etc . 
  Atunci cănd se vorbeşte de sentimente , trebuie să te transpui câtuşi de puţin în pielea  autorului sau a personajului principal , pentru a avea capacitatea de a citi printre rânduri . Compunerea ta nu ar trebui să înceapă cu acele formule ! Lasă-le pentru introducerea cuprinsului !! Eu merea procedez aşa! 
  De regulă , încep prin a spune că acea operă este epică şi redă sentimentele indirecte ale naratorului prin acţiuni, personaje , moduri de expunere . Apoi încep cuprinsul cu " Sunt de părere că acele gânduri generează un sentiment de melancolie (dacă e cazul) , autorul amintindu-şi cu amăgire de clipele frumoase ale vieţii , momente din trecut care mai pot fi văzute doar cu ochii minţii şi simţite  numai prin  fiori imaginari -este doar un exemplu) sau sentimente de veselie pentru că sunt trăite la extrem clipele vieţii etc . 
    în incheiere scriu concluzia desprinsă , aceea că din cadrul contextual am reuşit să-i înţeleg mentalitatea scriitorului şi tot ce vroia el să-şi expună erau doar nişte sentimente desprinse din lumea realului ..  

butnariudiana1: Multumesc tare mult,dar nu este o opera lirica sa fie vorba despre sentimente,insa apreciez.
IntLru: Opera epica are sentimente ;)
IntLru: Transmise in mod indirect,desigur
butnariudiana1: Da,dar nu cred ca as putea scrie asta.Are sentimente,cre nu se pot deduce ca la opera lirica,desigur,opera epica mai mult e cu actiunea,personajele,cu naratiunea,multumesc oricum ,voi tine cont..
IntLru: Bineinteles ca nu ca la opera lirica,dar in definitie poti mentiona si sa dai un exemplu eventual,daca ai vreunul ...
Alte întrebări interesante