Limba română, întrebare adresată de skhgcgk, 8 ani în urmă

Buna îmi poate povesti cineva cartea “Doi ani de vacanța” de Jules Verne
Va rog e urgent!! 45puncte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Lavynew
5

Răspuns:

Cincisprezece copii cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani de la un colegiu din Noua Zeelandă călătoresc pe vasul Sloughi. Acesta intră în derivă și naufragiază pe o insulă pustie din Oceanul Pacific.

Singurul supraviețuitor al echipajului este musul. Cu ajutorul acestuia, viața naufragiaților se organizează și se ameliorează încetul cu încetul. Dar rivalitățile se fac tot mai mult simțite între cei cincisprezece copii naufragiați, iar scindarea între membrii comunității pare aproape inevitabilă.

La un moment dat, o navă se scufundă în vecinătatea insulei. Se dovedește că aceasta se afla sub controlul unor răsculați care doreau să facă trafic cu sclavi. Puși în fața pericolului înfruntării bandiților, copiii sunt forțați să coopereze între ei. Cu ajutorul a doi dintre supraviețuitorii echipajului original al noii epave, ei reușesc să îi învingă pe răsculați și află că ajunseseră pe Insula Hanovra, lângă coasta chiliană. La doi ani după naufragiu, ei reușesc în sfârșit să părăsească insula și să ajungă acasa in Auckland, în Noua Zeelandă.


skhgcgk: Îți mulțumesc foarte mult
skhgcgk: As mai avea o întrebare... in carte se prezintă motivul pentru care acești copii erau singuri pe nava sau cum ajunși singuri pe nava sau care a fost motivul plecării?
Alte întrebări interesante