Matematică, întrebare adresată de GgHadid, 9 ani în urmă

Buna imi puteti da formula pt calculul prescurtat la acest exercitiu?Va rogg!!Este asa:4radical din 2(3-radical2)=?
4 \sqrt{2(} 3 -  \sqrt{2) = }


albatran: nu e nici o formula de calcul precurtat...e factor comun
GgHadid: Ok multumesc!!
GgHadid: Doar că nu am avut ex in caiet si m am incurcat

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de needhelp112
2
Termenul din afara parantezei se inmulteste pe rand cu fiecare dintre termenii din paranteza:
4 rad 2(3 - rad 2) = 4 rad 2 * 3 - 4 rad 2*rad 2 = 12 rad 2 - 4*2 = 4(3 rad 2 -2)

GgHadid: Si daca am un alt fel de ex doar ca cu minus in fata ca de ex la acest ex:-4 rad 2(3- rad 2)
needhelp112: Si semnul termenului din fata parantezei se aplica fiecarui termen din paranteza. In cazul dat, ar fi -4rad2*3-4rad2(-rad2) = -12rad2 +4*4 = -12rad2+8
GgHadid: multumesc mult
needhelp112: cu placere :-)
GgHadid: steluța aceasta * inseamna înmulțire?
needhelp112: da, inmultire
Răspuns de cocirmariadenis
1
4√2 ( 3 - √2) = 12√3 - 4 √4 = 12√3 - 4 × 2 = 12√3 - 8 

GgHadid: Buna cum fac aici:-rad3(rad3-6)=??
cocirmariadenis: - rad 9 + 6 rad 3 = 6 rad 3 - 3= 3 (3 rad 3 -1)
GgHadid: multumesc
cocirmariadenis: adica 3 ( 2 rad 3 - 1)
Alte întrebări interesante