Limba română, întrebare adresată de adrianabica83, 8 ani în urmă

Buna! Imi puteti face o poezie sau o compunere cu titlul "Visul unei nopti de iarna"

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Horatiu2017
9
Intr-o zi cand eram la tara la bunicii mei ...... si ....... am visat ca eram pe un covor de zapada rece dar pufoasa.
Cand m-am dus pe acea carare alba si rece m-am intalnit cu un om imbracat in ceva rosu si cu o barba super mare si alba.El mai avea si o fata mai batrana si o caciula mai ciudata pe cap.
M-am dus sa il intreb cine e si mi-a raspuns:
- Ho,ho,ho pe mine ma cheama Mos Craciun,ho,ho!
Eu dupa l-am ]ntrebat dar de ce ai barba asa de lunga ?
El a zis 
-Noi suntem cei care va aduc voua multe cadouri!
Dupa aceea am vrut sa ii spun cati ani are ,dar puf a fost prea tarziu ca m-am si trezit.
A fost o noapte de vis sau cum so spune "Visul unei nopti de iarna"

Horatiu2017: Hai cu coroana
Horatiu2017: hai hai pls
Răspuns de Plastilinaa
9
 E noapte. Gerul se lasa peste sat iar cativa fulgi incep sa cada alene. Casele deja ingropate in omat mai dau cate un semn de viata prin fumul hornurilor ce se inalta in vazduh. Nici o miscare in jur. Niciun caine sau pisica care sa cerseasca de mancare. 
  In casa focul arde necontenit. Nepotii stau pe langa bunica care le citeste o poveste "Ajun de Craciun"  la caldura semineului. Mama e la bucatarie si pregateste masa de Ajun,  tata e afara incercand sa infrunte gerul pentru a hrani animalele, iar bunicul de asemenea vine in casa cu un brat de lemne. In mijlocui camerei se inalta o brad falnic, impodobit cu globuri, covrigi si bomboane. 
  Cina e gata, iar familia ia loc. Fiecare se ospata cu ce e mai bun pe masa. Catelul si pisica, deja ghiftuiti stau la caldura. Dupa masa, in casa se lasa linistea. 
Toata lumea doarme. Cei doi copii se strecoara spre camera in care este bradul si asteapta. Deodata se aud zurgalai si un zgomot usor. Pe hoarna se lasa un batranel pufos imbracat in rosu care are un sac greu in spate. Acesta aseaza sub brad cateva cadouri pentru toti din familie si chiar si pentru Azorel si Miti. Era Mos Craciun!! El ii zareste pe copii si ii invita la o plimbare cu sania sa. Acestia se imbraca si ies cu batranelul. Mosul le prezinta renii si ii imbarca in sanie. Copii trec peste orase, tari, mari, dealuri si munti. Vad toata lumea si admira toate luminitele care infrumuseteaza fiecare loc. Dupa o lunga calatorie, mosul ii aduce inapoi.
  Dimineata copiii se trezesc si se duc direct la brad. Cadourile frumos impachetate ii asteptau. Tipa de bucurie iar parintii si bunicii vin si ei bucurosi. Ce mare fericire! Fiecare a primit ce si-a dorit. Miti un ghem de ata, Azorel un os mare, copii jucarii. Toti erau fericiti. Copiii nu au ezitat sa le povesteasca parintilor despre aventura lor, iar acestia au fost uimiti de visul lor.



Plastilinaa: Sper ca iti place!!
Alte întrebări interesante