Limba română, întrebare adresată de alexandruionela907, 8 ani în urmă

Buna îmi puteți face și mie un rezumat va rog frumos , ofer : 5 stele , coroniță , mulțumesc și 100 de puncte ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de popemma88
8

Salut!

Ada trăiește împreună cu mama si fratele ei in Londra in timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial. Mama sa profită de faptul ca fiica sa s-a nascut cu pictorul strâmb pentru a o trata urât.

Intr-o zi, fratele Adei, Jamie anunță ca din cauza războiului elevii vor fi evacuați si duși la țară.

Cei doi frați fug de acasa la școala de unde vor lua trenul până la destinatie. Dupa ce lunga călătorie s-a sfârșit si au ajuns la locul stabilit, sătenii își alegeau copiii de care doreau sa aibă grija. Din nefericire nimeni nu i-a dorit pe Ada si Jamie așa ca sunt duși la casa domnișoarei Smith. Acesta nu dorește sa aibă grijă de evacuați dar se lasă convinsă de doamna cu fața de fier si le oferă un cămin copiilor.

Cei doi frați au parte de un trai mai bun alături de îngrijitoarea lor față de cel de acasă unde trăiau in condiții mizere. Ei primesc in fiecare zi trei mese delicioase, iar Ada descoperă in grădină un ponei pe nume Untișor. Ea învață sa calareasca si se imprieteneste cu fata doamnei cu față de fier.

Aceasta o invită pe Ada la ea acasă unde grajdarul o invata pe Ada cum sa îngrijească poneiul si șaua acestuia.

Langa casa domnișoarei Smith se construieste un aeroport militar, iar Jamie își face noi prieteni acolo dar dupa puțin timp din cauza războiului devine prea periculos pentru băiețel sa mai meargă acolo.

Una din consecințele razboiului era foametea iar acum fiecare persoană avea o cartela pentru a-si primi rația de mâncare.

In una din plimbările Adei călare ea vede un om care ancoreaza si îngroapă ceva in nisip. Ea anunță autoritățile, iar cel vazut de Ada se dovedește a fi un spion german.

Intr-o zi, mama Adei isi face apariția in curtea casei domnișoarei Smith si ii duce pe copii cu forta la Londra. Noaptea are loc un bombardament si toată lumea se refugiază in locuri special amenajate care sa reziste in cazul unui bombardament. Domnișoara Smith vine la Londra si cu acordul mamei celor doi ii adoptă pe Ada si Jamie.

Bucuroși cei trei se întorc la țară unde găsesc in locul casei un morman fumegand. Vecinii le spun ca locuința lor a fost bombardata. Domnișoara Smith se bucură ca a mers la Londra pentru Ada si Jamie deoarece ei i-au salvat viata.


alexandruionela907: Mulțumesc !
popemma88: cu placere!
Alte întrebări interesante