Geografie, întrebare adresată de Daiana1313, 9 ani în urmă

Buna! Imi puteti spune va rog niste urmari ale constructiilor de hidrocentrale (in niste state precum Romania, China, Brazilia)?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1
Urmari are constructiei de hidrocentrale in anumite state sunt : Cresterea nivelului de energie hidroelectrice , detinerea controlului asupra raului pe care este situata hidrocentrala si o urmare de a obtine apa mai rapid .
Răspuns de kokolino19
1
Urmările se referă la posibilele efecte în mediu ale construcțiilor de hidrocentrale, nu la beneficii...cum au scris unii! Iată câteva: modificări ale peisajului geografic prin amenajarea barajelor și lacurilor de acumulare; mutarea/ strămutarea unor localități (de ex. construirea Lacului de la Porțile de Fier I a necesitat strămutarea a 16 localități, inclusiv a orașului Orșova; inundarea unor monumente de artă și arhitectură, a unor situri istorice (Insula Ada_Kaleh, de pe Dunăre, se află sub ape; inundarea terenurilor agricole, defrișarea terenurilor forestiere. De asemenea, este acoperită de ape infrastructura, fiind necesară una nouă. Există și o serie de riscuri care se iau în calcul de către specialiști: riscul seismic, cel tehnologic, modificări locale ale peisajului, modificări ale habitatelor sau apariția unor habitate noi.
Alte întrebări interesante