Limba română, întrebare adresată de MirceaBot, 8 ani în urmă

Buna ma ajuta-ti va rog frumos.. Alcatuieste un text in care sa folosesti cel putin cinci perechi de cuvnte cu sens asemanator.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de XXAlinaAlunaXX
0

Marina se juca in curtea scolii cu prietena sa.Se jucau cu un morman de frunze.

Dintr-o data ceva mic aparuse din multitudinea de frunze.Dintr-o data au venit fete si baieti sa vada ce este acolo.

-Uitati-va!Ce mare este chestia de acolo!striga un baiat.

-Eu nu prea cred ca este asa mare aceasta creatura misterioasa,este cam mica!se auzi o fata care rasti taraganat.

-Acesta creatura seamana cu...ceva mladios...Un...Hot-dog!

-Nu cred!se suprapusera vocile celorlalti copii.

-Are fata unui caine,dar are putin botul asemanator unei pisici.

-Stiu!Am o idee!Ce ar fii sa il numim "Cainele-Hot-dog"!

Dintr-o data "Cainele-Hot-Dog" se misca putin,dar apoi statu o vreme pe loc.

Avea ochii cristalini,putin gri,ca o ploaie de stele argintii,putin fumurii,ca fumul.Acesti ochi inspirau frig,si blana era foarte pufoasa fata de alti caini care au blana artagoasa,poate altii chiar de loc.Culoarea blanii era un gri deschis,combinat cu putin alb,care inspira zapada,si toate acestea,il formau pe bietul caine Hot-dog,care saracul,nu avea un picior,era schiop.

Din multitudinea de frunze ramasera doar foarte putine,pentru ca anotimpul tomana zbura ca gandul,ne miscand Pamantul si nimeni nu observa.Dimineata geamurile erau pline de linii usurele de gheata,formand ca o pista de patinat pentru Olimpicii Nationali,formand diferite forme cu un contur subtire.

Intr-o zi,Marina se trezi cu gandul de a lua fulgusorul de nea din curtea ei,care latra putin,cu o esenta de magie.Marina nu uita ca nu avea cum sa il intretina foarte bine,caci tatal ei nu era bogat,dar nici sarac.Ea se imbraca,se uita la ceas,isi lua un palton cu nasturi cu o combinatie de maro cu maroniu si pleca spre scoala.

Colegii sai o asteptau la usa,la intrare.Ea intra in clasa,dar isi dadu seama ca uitase caietul la intrare,asa ca se duse dupa el.

Sper ca poti continua pentru ca ma grabesc.Mai pune tu ceva...Stiu ca am pus sens opus dar...Ma grabesc mult.Iar daca imi stergi raspunsul...Scuza-ma!

Alte întrebări interesante