Fizică, întrebare adresată de Ralluca00, 9 ani în urmă

Bună, mă puteți ajuta cu această problemă ? Dau coroniță și 15p.

Arheologii au descoperit un vas metalic de mici dimensiuni. Ai la dispozitie cantar electronic, termometru, balantă, mase marcate, cronometru, dinamometru, cilindru gradat, și apă ( în care vasul poate să se scufunde în întregime ) tabel cu densitățile substanțelor. Descrie din ce material este creat vasul, indicând instrumentele folosite.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 08GabiC23
5
Din metal....... scrie chiar in enunt


Ralluca00: Atunci acestea cantar electronic, termometru, balantă, mase marcate, cronometru, dinamometru, cilindru gradat, sunt puse sa te deruteze ?
08GabiC23: Cred ca da
Ralluca00: Mulțumesc
bcz: Pentru a afla din ce material este vasul, se determina masa lui prin cantarire si volumul cu ajutorul vasului cu aoa si al riglei. Se determina densitatea si cauti in tabel sa vezi ce material are densitatea calculata. Atentie la modul de determinaare a volumului materialului din care e facut vasul. Succes!
Ralluca00: Dar nu-mi da nici-o valoare ( masa, volum, densitate)
bcz: Astea la afli tu acu ajutorul instrumenteleope care le ai la dispozitie. Concret, cu balanta sau cantarul afli masa, cu vasul cel mare in care intra vasul gassit si cu rgla afli volumul, deci poti afla densitatea.
bcz: am atras atentia la modul de aflare a volumuli deoarece si vasul gasit are volum propriu si pe tine te intereseaza numai volumul materialului din care e facut acest vas
bcz: dupa ce calculezi densitatea ca raportul dintre masa masurata si volumul determinat, te uiti in tabelul cu densitati si vezi ce material are acea densitate
bcz: Succes!
Alte întrebări interesante