Limba română, întrebare adresată de dana620, 8 ani în urmă

Buna! Mă puteți ajuta cu o compunere de maxim 15 (10)rânduri despre mărțișor și cum poți impresiona..... Hai dau coroana!! ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Tomutul
0

Martisorul alaturi de ghiocel este vestitorul primaverii. In fiecare an, astept cu nerabdare anotimpul renasterii.

Desi ziua femeii este la distanta doar de cateva zile de martisor, consider ca mama trebuie sa primeasca unul nespus de frumos ca sufletul ei.

Cu o zi inainte de 1 martie, am pornit intr-o calatorie in natura pentru a gasi ceva deosebit ca martisor.

Dintr-odata, am alunecat datorita ierbii umede de la picaturile triste ale ploii si m-am lovit la cap de un copac. Cand am deschis ochii dupa impactul provocat, am realizat ca nu mai sunt in padure.

In jurul meu se aflau ghiocei si lalele imense cu fluturi, albinute si buburuze vesele. Partea cea mai neobijnuita era ca puteau vorbi.

Striga din senin albina ,,Tu esti zana primaverii!". Ochii mei facandu-se si mai mari si tot odata deveneam tot mai confuza. Credeam ca e doar un vis.

Mi-au prezentat locul si erau foarte prietenosi. Din pacate, timpul se scurgea, iar eu inca nu gasisem ce sa-i daruiesc mamei. Inainte sa plec, ca amintire, fiintele si plantele primaverii mi-au daruit o brosa in forma de soare. Era superba si cadoul perfect.

Intr-un final, a venit ziua mult asteptata. Cand i-am dat mamei martisorul, pe blanda sa fata a aparut un zambet cald, larg si linistitor, dar mai era ceva brosa era magica, avea puterea de a oferi bucurie si pace. I-am povestit prin ce am trecut, iar ea ma mangaie lin, soptindu-mi ca este mandra de mine.

Sper sa fie ok compunerea :))

Alte întrebări interesante