Geografie, întrebare adresată de andreea47287, 8 ani în urmă

Buna!Ma puteti ajuta la cele 5 intrebari?
Va rog!
Dau 10 puncte si coroana!
Multumesc !​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de maddy52
1
1. Apa este necesara pentru fiecare functie a corpului omenesc si trebuie consumata zilnic pentru a fi sanatosi. Continutul de apa din corpul omenesc este de aproximativ 70% : sangele - 83%,muschi-75%,creier-83%,plamani-86%,rinichi-83%,ochi-95%.
Apa este necesara pentru digestie, absorbtia nutrientilor, circulatie, lubrefiere si eliminare si usureaza transportul toxinelor de la celule si tesuturi si in final eliminarea lor prin rinichi si transpiratie.
2,3 aici depinde de zona in care stai
4. Un exemplu clasic care arată dimensiunea impactului activităţii umane asupra mediului este cazul Mării Aral. Pentru dezvoltarea culturilor de bumbac, fosta Uniune Sovietică a realizat ample lucrări de irigare a unor suprafeţe întinse de teren folosind apa fluviilor ce alimentau această mare închisă. Efectul, la zeci de ani de la începutul lucrărilor, a fost dispariţia aproape totală a acestei suprafeţe de apă, deşertificarea zonei, distrugerea unei industrii piscicole locale şi dispariţia unor întregi comunităţi ce trăiau în acest areal.
5.aici trebuie localitatea,daca mi spui care este te ajut
Alte întrebări interesante