Limba română, întrebare adresată de Giuliapisica7, 8 ani în urmă

Buna, ma puteti ajuta la urmatoarele teme:
1) Scrie cate o compunere de minimum 100 de cuvinte,avand in vedere urmatoarele cerinte:
-impartasirea impresiilor dintr-o calatorie;
-exprimarea impresiilor despre o carte citite in vacanta,evidentiindu-i tasaturile care i-ar convinge si pe alti s-o citeasca.
2) Scrie povestirea unui fragment din cartea preferata.

VA ROG AJUTATI-MA LA AMBELE PUNCTE...Eu nu prea ma pricep la ele si cartea preferata este de copii mici....Pentru clasa a V-a va rog.. Multumesc!


Giuliapisica7: Va rog......chiar nu imi vin in minte idei......... dar sa nu fie aiurea scrise

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Esterabuble
4

Îmi amintesc cu deosebită plăcere de excursia pe care am făcut-o în Grecia, ţara poeziilor, a înţelepciunii pe care Atena a lăsat-o sublimă şi a frumuseţii pe care Afroditaa picurat-o peste ea.

Am ramas profund impresionată de grandoarea şi măreţia Templului Zeiţei Pallas-Atena. Acea marmură albă sculptată cu măiestrie sporeşte puritatea înţelepciunii întruchipată de această zeiţă vitează.

Mai mult decat atât, printre vechile coloane de marmură se gaseşte istoria unui popor frumos care ne-a împărtăşit şi nouă înţelepciunea vremurilor apuse şi a frumuseţii cântate de Homer pe strunele Iliadei...

Mi-am cumpărat de acolo o carte despre Mitologia Greacă şi m-a impresionat foarte mult deoarece ea a reprezentat credința unui popor de-a lungul mai multor veacuri. În mod cert, fiecare filă are câte o istorie şi un simbol înscris pe ea...

Cartea mea preferată rămâne, totuși Odiseea, şi în mod special am rămas profund marcată de iubirea pe care Ulise şi Penelopa şi-au păstrat-o unul altuia ca pe o comoară sfântă în tezaurul sufletului!

Răspuns de Loveincognito
2

Ăsta-i pentru punctul al doilea.

(Cartea este Harry Potter)

Harry a încasat multe de-a lungul timpului, dar acestea au ajuns să fie răsplătite de către Dumbledore. După lupta sa incredibilă cu Voldemort și credinciosul sau a primit raspala cuvenită. Asa că Gryffindor a câștigat cupa caselor.


Giuliapisica7: Scuze,daca as fi putut,ti-as dao si tie < )))
Loveincognito: E ok.
Giuliapisica7: Si tu esti de nota 100 ;)
Alte întrebări interesante