Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Buna ,ma puteti ajuta va rog  cu o caracterizare a domnului Lefter din nuvela DOUA LOTURI  dar va rog sa aiba citate .Multumesc  mult ! URGENT !!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DenD
4
Personajul principal se numeste ,,Lefter,, (pentru a arata starea materiala a acestuia ) si ,,Popescu,, pentru a se arata ca el este un om oarecare . El participa la toate momentele actiunii . Se hraneste cu iluzia ca s ar putea imbogati pe neasteptate , desi se arata neincrezator in sansa sa de a castiga : ,,Ti-ai gasit ! Eu si noroc ! ,, . Oboseste cautand biletele dar , cand vede mormanele de vechituri din casa chivutelor , el isi stapaneste nerabdarea cu greu . Negasirea biletelor il face sa devina violent si impulsiv.Are si momente de generozitate (interesata) Evolueaza intre speranta si disperare , apoi trece de la deznadejde la furie : tipa la sotie , sparge farfurii, bate tiganca ,,Te omor ! Ma intelegi ? Te omor !,, . Gasirea biletelor dupa mai mult timp , il face sa aiba o stare de extaz si fericire deplina , deoarece se crede cel mai norocos din lume. Atunci cand afla ca seriile biletelor erau inversate ,  fericirea lui dispare si visul i se naruie , el atinge cotime maxime si incepe sa se comporte ca un nebun: jigneste bancherul , isi da palme , se jeleste , face scandal.
Cu toate acestea , domnul Lefter este un om obisnuit , dar pe care , situatia in care se afla il face sa isi schimbe comportamentul. Este de fapt doar o victima ...


Biiiaa: tema asta o am si eo pentru maine :)))...
Alte întrebări interesante