Limba română, întrebare adresată de stratulatsilvi, 8 ani în urmă

Bună oameni buni! Mă poate ajuta cineva cu un eseu de 1-2 pagini in legătură cu opinia cărții Inferno de Dan Brown? Va mulțumesc!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mariabusuioc570
0

Explicație:

De ce țip de trei ori când toți m-ați auzit de prima dată? Fiindcă:

Cartea este mult, mult mai bună decât filmul (cu toate că personajul principal este interpretat de Tom Hanks, mare om, mare actor, mulţi dintre noi=mari fani)

Unele, și importante lucruri, nu au fost cuprinse în film, iar informaţiile istorice sunt mult mai multe şi mult mai bine cuprinse în scris, cum era de aşteptat de altfel.

Iar sfârşitul diferă cu totul faţă de cel din film. E ca atunci când avem un singur centru, dar cu două variabile, noi fiind câştigătorii care putem să parcurgem ambele trasee.

Spre exemplu:

Dacă citim cartea descoperim faptul că în spatele poveștii cu marea iubire a Siennei din film, există o mare dramă, una mai mare decât al unui copil geniu (apropo, toți ăștia care citesc în stil alert, negați faptul cum că voi nu v-ați fi dorit să fiți mai geniali decât Einstein. Vă provoc!). Ce dramă?! Ei, hai, doar n-o să vă divulg totul. Citiți cartea!!! Este mult mai bună. Și pentru informația voastră zilnică, nu toate filmele (chiar dacă actorul principal este Tom Hanks !!!) inspirate din cărți divulg adevărata dramă și adevărata poveste dintre coperți. Să nu uitați!

Un lucru este clar: când vine vorba de secrete, simbolistică și informații clasificate, mă pot baza de fiecare dată pe Dan Brown. Atât el cât și Anne Rice mi-au oferit prin intermediul romanelor lor câte-un tur complet prin istorie, artă și secretele lumii.

„Când fiecare colţ al lumii va fi un aşa furnicar de oameni, încât aceştia nici nu vor mai putea trăi acolo, nici nu vor putea pleca în altă parte… lumea se va curăţa singură”- Machiavelli

Dan Brown, întocmai ca un ghid turistic veritabil ne prezintă Palazzo Vecchio cu toate misterele şi artele sale valoroase, Catedrala Santa Maria del Fiore, ne introduce în lumea artei, de la începuturi până în prezent, iar Dante este disecat particulă cu particulă şi asta este doar prima destinaţie.

Inferno este un roman de acţiune împletit cu fantastic în primul rând pentru toţi iubitorii genului. Apoi, în al doilea rând este o enciclopedie pe părţi, pentru cei care vor să cunoască lumea măcar la nivel imaginativ. Astăzi suntem în Florenţa şi îl avem pe Dante “la felul principal”. Mâine, nu se ştie unde vom poposi, dar în mod sigur vom avea parte de ceva inedit.

Inferno este romanul iubitorilor romanelor de acţiune, a celor ce iubesc istoria şi arta, şi nu în ultimul rând al fanilor lui Dan Brown. Cum am mai spus: nu există gen preferat, există autori preferaţi, iar Dan Brown poate fi preferat de oricine.

Cine? Cum? De ce? Astea sunt simple întrebări, dar cu răspunsuri complexe ce te vor ajuta pe tine, cititorule, să pătrunzi în Inferno, locul unde istoria acaparează prezentul.

Alte întrebări interesante